Android ramane sistemul de operare mobil cu cele mai multe atacuri malware

 

  Symantec, binecunoscuta companie specializata pe dezvoltarea de software de securitate informatica, a publicat recent un studiu in care afirma ca atacurile malware pentru terminale mobile sunt indreptate, aproape in exclusivitate, catre platforma Android. Conform celor de la Symantec, iOS-ul companiei Apple ar fi fost evitat de catre hackeri, acestia orientandu-se spre atacarea Windows Phone OS-ului celor de la Microsoft, cei din Redmond fiind obisnuiti deja cu probleme de acest gen.

  Principala problema a Android-ului o reprezinta atat Google Play-ul, cat si magazinele terte de aplicatii, diverse titluri pline de malware fiind publicate in toate mediile. Hackerii isi pacalesc victimele cu versiuni contrafacute ale unor aplicatii populare lansate de catre diverse companii importante, titlurile lor fiind concepute cu diversi troieni care dupa instalare fura tot felul de date inmagazinate in Android si le trimit catre serverele hackerilor.

  In ciuda eforturilor celor de la Google de a curata Google Play-ul de malware, din pacate compania nu poate elimina chiar toate aplicatiile, iar in ceea ce priveste App Store-urile terte problema este si mai complicata, deoarece acolo mai nimeni nu face “curatenie”.