Un hacker exploateaza Passbook pentru a calatori GRATUIT cu avionul

  Lansarea Passbook le ofera posesorilor de iDevice-uri optiunea de a utiliza card-uri digitale in aplicatia iOS-ului pentru a inlocui bilete de avion, de tren, vouchere si multe alte tipuri de tichete fizice. Multe aeroporturi accepta card-uri Passbook cu informatii despre bilete de calatorie, insa in Uniunea Europeana se pare ca sistemul poate fi exploatat de catre hackeri. Un hacker grec sustine ca a descoperit o metoda de a genera singur bilete de avion false pentru Passbook, ele putand fi utilizate pentru a calatori gratuit cu avionul.

  Reprezentantii aeroporturilor din Europa sustin ca acest lucru este imposibil, insa hackerul ii contrazice cu o explicatie destul de interesanta. Hackerul sustine ca aeroporturile nu au acces la bazele de date ale companiilor aeriene si biletele false pot fi utilizate la toate portile de verificare si chiar la poarta de imbarcare, singura metoda prin care o persoana poate fi descoperita este cea in care toate locurile din avion ar fi ocupate si hackerul nu ar avea unde sa stea.

  Hackerul nu a afirmat daca a reusit sa testeze exploit-ul sau in lumea reala, insa el il va prezenta la conferinta Hack in The Box care va avea loc in perioada urmatoare, asa ca ramane sa vedem cat de real este totul.

4 COMENTARII

  1. Unul care nu a calatorit cu avionul poate il crede!Daca nu ai bilet scos la imprimanta sau in passbook mergi la ghiseul companiei din aeroport si iti da bilet.Deci au datele.Tot compania te si imbarca …