Roaming National Digi Mobil – acoperire pentru 90% din tara prin Vodafone si detalii despre conectare

  Ieri va spuneam ca RCS-RDS a incheiat un contract cu Vodafone Romania pentru a oferi roaming national clientilor Digi Mobil, iar astazi aflam cateva detalii suplimentare despre intelegere. Digi Mobil va avea acoperire pentru 90% din tara prin conectarea la reteaua de telefonie mobila a celor de la Vodafone, insa clientii RCS-RDS vor avea doar posibilitatea de a efectua apeluri voce, accesul la internet fiind restrictionat pentru reteaua Digi Mobil. Acordul dintre cei doi operatori de telefonie mobila este incheiat pentru o durata de 2 ani de zile, timp in care reteaua de telefonie mobila RCS-RDS va fi extinsa.

  Pentru a activa serviciul de roaming mobil pentru Digi Mobil va trebui sa accesati contul propriu Digi Care, sa intrati in sectiunea Servicii, apoi in submeniul Administrare servicii, iar in final in categoria Adrese instalare servicii ar trebui sa gasiti optiunea. Partea si mai proasta este ca veti fi nevoiti sa faceti manual conectarea la reteaua mobila Vodafone, aceasta fiind afisata sub denumirile Digi.MobilR 2G si Digi.MobilR 3G in meniul de selectare a operatorilor prezent in terminalele noastre.

  Problema mai mare este ca daca doriti sa reveniti la reteaua mobila RCS-RDS va trebui sa selectati manual operatoriu din acelasi meniu de schimbare a retelelor, asa ca nimic nu se va efectua automat. Detalii suplimentare ar trebui sa fie anuntate maine intr-o conferinta de presa a Vodafone si RCS – RDS.

11 COMENTARII

  1. Mie imi comuta automat pe Android in functie de optiunea selectata (3G: WCDMA preferred / 2G: GSM Auto PRL). A, poate tu la iPhone trebuie sa comuti separat fara sa poti seta daca preferi sa iti sta unde este semnal mai bun pe 3G/2G. Ghinion, macar e argintiu.

  2. @Nico: In primul rand lasa ironiile, n-ajuta pe nimeni. In al doilea rand, daca vrei sa comentezi aici, nu mai scrie injurii in comentarii ca ti le sterg. Poate ai parere pertinenta, dar daca te apuci sa lasi cuvinte obscene in comentarii, indiferent spre cine le indrepti, nu ti le aprob/las.

  3. Lucrul amestecat pute a …
    Nici Vodafone nu sta prea stralucit pe partea de semnal. Am reziliat 4 contracte pt lipsa semnalului desi stau in oras.

  4. rectificari:

    – in digi care nu poti sa-ti activezi tu ( ca utilizator ) roamingul national, ci doar sa vezi daca pe simul tau s-a activat sau nu … ( se va activa la tiata lumea )
    – telefonul sare singur in digi ianpoi dupa un anumit timp ( se spune ca simul are un timer ce verifica la o anumita perioada prezenta retelei mama … la unii cica ar fi setat la 1 ora )

  5. Mie mi s-a comutat singur pe roaming, fara sa fac nimic. Si si-a revenit. Asta s-a intamplat alaltăieri pe Autostradă spre Ploiesti. Presupun ca depinde de telefon.

  6. La un cent pe minut ( tva) și 3 GB net la doar 2 euro cu tot cu tva ,precum si cu Digi oriunde si acoperirea Vodafone , Digi devine foarte atractiv

  7. E un lucru firesc ca în zone puțin populate să nu pună toți câte o antenă că doar în acele zone încap toți operatorii pe o antenă. Acoperirea le crește la toți cu antene puține.