Prima Pagina Digi Mobil Digi Mobil Roaming National – RCS&RDS extinde acoperirea mobila folosind reteaua Vodafone

Digi Mobil Roaming National – RCS&RDS extinde acoperirea mobila folosind reteaua Vodafone

  Digi Mobil este reteaua de telefonie mobila a RCS & RDS, ocupand locul 4 in Romania in ceea ce priveste acoperirea, iar incepand de astazi lucrurile devin si mai bune pentru clientii companiei. RCS&RDS a activat saptamana aceasta ROAMING NATIONAL pentru clientii Digi Mobil, astfel ca in zonele in care operatorul nu are acoperire, reteaua Vodafone va fi accesata automat. Aceasta miscare are drept efect extinderea acoperirii Digi Mobil in zonele in care Vodafone are retea disponibila, trecerea de la reteaua Digi Mobil la cea Vodafone facandu-se automat.

  Clientii Digi Mobil vor avea disponibil in contul Digi.Care un serviciu Roaming National activ in dreptul abonamentului de telefonie mobila pe care il utilizeaza in momentul de fata. Fara acest serviciu activ abonamentul nu poate fi utilizat in roaming national, iar un apel la serviciul de relatii cu clientii al RCS&RDS ar trebui sa rezolve problema. Din pacate in momentul de fata doar apelurile voce pot fi efectuate in roaming national in reteaua Digi Mobil, traficul de internet din abonamente neputand fi utilizat, serviciul nefiind disponibil pentru utilizatorii de cartele prepay.

  Noul serviciu este posibil multumita faptului ca RCS&RDS are o retea de telefonie mobila ce acopera mai putin de 30% din Romania si vorbim despre o situatie temporara care are o durata de 3 ani de zile, timp in care operatorul va fi nevoit sa isi extinda reteaua. Oficial cei de la RCS&RDS nu au anuntat absolut nimic in legatura cu activarea acestui serviciu pentru proprii abonati, asa ca va trebui sa aveti rabdare cu angajatii care inca nu au habar despre schimbari.

  In final merita mentionat faptul ca daca aveti un iPhone, atunci va puteti conecta manual la reteaua Vodafone prin meniul Settings>Carrier, dezactivand optiunea Automatic si selectand reteaua Digi.MobilR 3G sau Digi.MobilR 2G.

 • Danbv

  Digi sunt cei mai avantajosi la 2€ sa ai 3 Gb trafic si 200 min naționale si internaționale si după ce le consumi 1 cent/min in tara + TVA e super oferta

 • seba

  Chestia e ca dupa consumarea traficului ai net la o viteza mica dar este nelimitat ceea ce e foarte bine la 2€

 • yoyoo29

  @zaone e posibil sa nu fie dat drumu toată tara sau ceva de genul ?
  pe iPad nu îmi apare si opțiunea cu roming la rețea acolo când trebuie sa o selectez manual..sau e doar ca telefon ?

 • vad

  e numai pentru partea de voce … speram momentan, deci sim-ul de date ppsibil sa nu se autentifice si inca serviciul nu este activ la toti abonatii, acesta posibil sa se activeze intr-o anumita ordine, probabil dupa comunicarea seriilor de sim catre cei de la vodafone ( nu sunt sigur ca chiar asa este principiul de functionare al roamingului )

 • Mihai

  Era bune daca se conectau national la vodafone. Ca au o acoperire de toata jena…

 • Alex

  Stau in Oradea. Am 3 SIM-uri de Digi, doua au activat roaming-ul de voce inca de aseara. Problema e ca nu pot nicicum sa ma autentific cu ele in reteaua 2G a Vodafone! Am incercat toate setarile posibile, am permutat cartelele prin vreo 7 telefoane… degeaba. In reteaua 3G a Vodafone functioneaza.

 • Relu

  @6 Alex, asteapta si tu comunicat oficial din partea RDS, testezi degeaba acum.

 • Bogdan

  @Alex: Si eu stau in Oradea si imi merge 2g. Am iPhone si singurul lucru care l am facut a fost sa dezactivez 3g ul si s a conectat automat la Digi.MobilR, nu a trebuit sa ma conectez manual la retea.

 • Pingback: Roaming National Digi Mobil in reteaua Vodafone cu acoperire 90% | iDevice.ro()

 • Gigi

  Testat pe 5S. Functional pe reteaua “Vodafone Romania RO” cu 3G dezactivat. Crestem autonomia…

 • Pingback: Cum ma conectez internet in Digi Mobil Roaming National pe Vodafone? | iDevice.ro()

 • Pingback: Digi Mobil ar fi fost fortat de Vodafone sa limiteze minutele si internetul din roaming national | iDevice.ro()