Digi Mobil Roaming National – RCS&RDS extinde acoperirea mobila folosind reteaua Vodafone

  Digi Mobil este reteaua de telefonie mobila a RCS & RDS, ocupand locul 4 in Romania in ceea ce priveste acoperirea, iar incepand de astazi lucrurile devin si mai bune pentru clientii companiei. RCS&RDS a activat saptamana aceasta ROAMING NATIONAL pentru clientii Digi Mobil, astfel ca in zonele in care operatorul nu are acoperire, reteaua Vodafone va fi accesata automat. Aceasta miscare are drept efect extinderea acoperirii Digi Mobil in zonele in care Vodafone are retea disponibila, trecerea de la reteaua Digi Mobil la cea Vodafone facandu-se automat.

  Clientii Digi Mobil vor avea disponibil in contul Digi.Care un serviciu Roaming National activ in dreptul abonamentului de telefonie mobila pe care il utilizeaza in momentul de fata. Fara acest serviciu activ abonamentul nu poate fi utilizat in roaming national, iar un apel la serviciul de relatii cu clientii al RCS&RDS ar trebui sa rezolve problema. Din pacate in momentul de fata doar apelurile voce pot fi efectuate in roaming national in reteaua Digi Mobil, traficul de internet din abonamente neputand fi utilizat, serviciul nefiind disponibil pentru utilizatorii de cartele prepay.

  Noul serviciu este posibil multumita faptului ca RCS&RDS are o retea de telefonie mobila ce acopera mai putin de 30% din Romania si vorbim despre o situatie temporara care are o durata de 3 ani de zile, timp in care operatorul va fi nevoit sa isi extinda reteaua. Oficial cei de la RCS&RDS nu au anuntat absolut nimic in legatura cu activarea acestui serviciu pentru proprii abonati, asa ca va trebui sa aveti rabdare cu angajatii care inca nu au habar despre schimbari.

  In final merita mentionat faptul ca daca aveti un iPhone, atunci va puteti conecta manual la reteaua Vodafone prin meniul Settings>Carrier, dezactivand optiunea Automatic si selectand reteaua Digi.MobilR 3G sau Digi.MobilR 2G.