Cititorul de amprente al Samsung Galaxy S5 a fost pacalit de hackeri (Video)

[youtube=https://www.youtube.com/watch?v=sfhLZZWBn5Q&w=580&h=370]

  La cateva luni dupa lansarea iPhone 5S hackerii americani au reusit sa pacaleasca sistemul Touch ID care functioneaza in baza cititorului de amprente implementat in dispozitiv, insa el nu a fost vreodata spart in adevaratul sens al cuvantului. Exact aceesi procedura a fost recent aplicata pentru Samsung Galaxy S5, un hacker facand un mulaj al amprentei sale si utilizandu-l pentru a debloca un Samsung Galaxy S5 care avea cititorul de amprente activ, acea amprenta fiind scanata si printata la rezolutie inalta.

  Diferenta dintre Touch ID si sistemul de citire a amprentelor din Samsung Galaxy S5 sta in faptul ca Apple a implementat un sistem de securitate superior celui prezent in terminalul Samsung. Mai exact, Apple impune utilizarea unui cod de siguranta la resetarea terminalelor, citirea amprentelor fiind dezactivata, Samsung neavand un sistem similar. Din aceasta cauza orice hacker poate reporni terminalul ori de cate ori doreste si poate utiliza o amprenta din latex, chiar si pentru a utiliza plati facute prin Paypal.

  Desi situatiile in care cineva v-ar prelua amprenta si v-ar fura terminalul Samsung Galaxy S5 pentru a efectua plati si a prelua informatii sunt foarte rare, Samsung trebuie sa isi imbunatateasca sistemul.