Prima Pagina Apple Cititorul de amprente al Samsung Galaxy S5 a fost pacalit de hackeri...

Cititorul de amprente al Samsung Galaxy S5 a fost pacalit de hackeri (Video)

[youtube=https://www.youtube.com/watch?v=sfhLZZWBn5Q&w=580&h=370]

  La cateva luni dupa lansarea iPhone 5S hackerii americani au reusit sa pacaleasca sistemul Touch ID care functioneaza in baza cititorului de amprente implementat in dispozitiv, insa el nu a fost vreodata spart in adevaratul sens al cuvantului. Exact aceesi procedura a fost recent aplicata pentru Samsung Galaxy S5, un hacker facand un mulaj al amprentei sale si utilizandu-l pentru a debloca un Samsung Galaxy S5 care avea cititorul de amprente activ, acea amprenta fiind scanata si printata la rezolutie inalta.

  Diferenta dintre Touch ID si sistemul de citire a amprentelor din Samsung Galaxy S5 sta in faptul ca Apple a implementat un sistem de securitate superior celui prezent in terminalul Samsung. Mai exact, Apple impune utilizarea unui cod de siguranta la resetarea terminalelor, citirea amprentelor fiind dezactivata, Samsung neavand un sistem similar. Din aceasta cauza orice hacker poate reporni terminalul ori de cate ori doreste si poate utiliza o amprenta din latex, chiar si pentru a utiliza plati facute prin Paypal.

  Desi situatiile in care cineva v-ar prelua amprenta si v-ar fura terminalul Samsung Galaxy S5 pentru a efectua plati si a prelua informatii sunt foarte rare, Samsung trebuie sa isi imbunatateasca sistemul.

 • KlaudiNhO

  Praf … facut pe branci in disperare

 • stefan

  diferenta e ca , nu ai ce face cu un iphone furat

 • Andrei

  Dacă ții minte zaone, ai prezentat exact același lucru despre touch id…
  E o limitare actuală a tehnologiei..

 • Ce anume? codul de siguranta? Nu e limitare, e masura de siguranta.

 • anonim

  Pe acelasi sistem cineva iti fura cheia, o copiaza si iti intra in casa.

  Hai sa ne gandim cat de usor e sa obtii o imagine la rezolutie inalta cu amprenta cuiva fara ca acea persoana sa stie.

 • Vlad

  Samsung are knox ,o tehnologie care nu iti perminte sa resetezi terminalul sa instalezi un nou rom punand telefonul in download mode, deci nu il poti sparge + daca tu crezi ca nu il vei mai recupera pur si simplu poti face telefonul inutilizabil(nu se mai aprinde) si asta de la distanta, in plus un iphone cu acel cod ,poate fi pus in DFU mode si instalat un firmware sau custom firmware ,toate datele de pe el sterganduse ,apple neavand un sistem care sa impiedice acest lucru.

 • mih

  @vlad nu mai merge

 • Merlin

  @Vlad, daca nu ai un iPhone fa rost de unu si apoi introdu-l in lost mode si apoi jncearca tu sa ii faci restore cu custom ipsw si ce I mai zis si anunta-ne daca merge.

  P.S: Un iPhone blocat iCloud e numai bun de piese sau demn de cosul de gunoi 🙂