GoogolPlex permite controlarea aplicatiilor cu Siri fara jailbreak (Video)

[vimeo 91859970 w=580&h=370]

  GoogolPlex este un sistem despre care v-am vorbit cu cateva luni de zile in urma cand v-am spus ca prin intermediul sau putem extinde functionalitatea Siri fara a face jailbreak iDevice-urilor noastre. Dezvoltat de catre o echipa de studenti pentru hackathon-ul unei universitati din Pennsilvania, SUA, GoogolPlex este primul si singurul hack pentru iOS 7 care le permite utilizatorilor sa controleze aplicatii terte ale sistemului de operare folosind Siri, totul fara a face jailbreak.

  In clipurile video din acest articol aveti prezentata functionalitatea GoogolPlex si dupa cum puteti vedea, Siri poate controla aplicatiile Spotify, VenmoInstagramPhilips Hue, si chiar a unora conectate la masini, totul fara a face jailbreak. Instalarea hack-ului dureaza doar 20 de secunde si totul are la baza utilizarea unui proxy care intercepteaza traficul facut de catre Siri, serverul studentilor preluand cererile asistentului si oferindu-i informatii care ii permit sa controleze aplicatiile.

[youtube=https://www.youtube.com/watch?v=a_M9qfL_TiI&w=580&h=370]

  Avand in vedere ca tot traficul Siri este redirectionat catre serverele dezvoltatorilor, informatii din iDevice-urile voastre ar putea ajunge la ei, chiar daca ei neaga acest lucru, asa ca ar fi bine sa aveti grija. Versiunea finala a GoogolPlex poate fi testata de catre oricine, ea avand o serie de imbunatatiri fata de versiunea beta prezentata de mine cu mai bine de o luna de zile in urma, iar daca sunteti interesati de sistem veti gasi instructiuni de utilizare aici.