Prima Pagina aplicatii iPhone 6 – rezolutie ecran 4.7 inch

iPhone 6 – rezolutie ecran 4.7 inch

  In cursul zilei de ieri v-am oferit o posibila teorie pentru schimbarea rezolutiei ecranului de 4.7 inch care ar urma sa fie implementat in iPhone 6, iar astazi completez acele informatii. Conform unui analist care a avut in trecut informatii valide despre produsele Apple ce nu au fost lansate pe piata, iPhone 6 cu ecran de 4.7 inch ar putea avea o rezolutie de 1334 x 750 pixeli cu 326 de pixeli per inch. Cresterea rezolutiei la acest format de la 1136 x 640 pixeli ar permite o afisare a aplicatiilor actuale in chenare cu margini negre, exact precum s-a intamplat si in cazul trecerii la ecranul de 4 inch al iPhone 5.

  Mai mult decat atat, cresterea rezolutiei permite afisarea mai multor informatii pe ecran si a unui rand suplimentar de iconite in Springboard, asa ca vorbim despre o schimbare majora. Practic pe un ecran de 4.7 inch Apple ar putea oferi o rezolutie usor marita si ar putea forta utilizatorii sa-si actualizeze aplicatiile pentru o noua rezolutie neobisnuita, o strategie pe care compania de obicei o evita, insa in cazul iPhone 5 a aplicat-o si probabil o va aplica din nou in cazul iPhone 6.

  Ca sa fi sincer, dublarea rezolutiei ecranului la 2272 x 1280 pixeli ar simplifica extrem de mult lucrurile pentru toata lumea si ar oferi companiei Apple un avantaj in fata multor producatori de terminale Android, hardware-ul necesar putand fi implementat in iPhone 6. Desi e greu de spus in ce conditii va modifica Apple rezolutia ecranului pentru iPhone 6, insa poate vom avea parte de o surpriza placuta de la americani.

 • Lucian C

  Rezoluția se masoară în inchi, nu în pixeli ?

 • Daniel

  @zao: de ce ar afișa în chenar când pot face strech, având același 16:9?

 • Atomic

  Eu sper sa mareasca rezolutia substantial. Concurenta nu discuta fara 440 ppi. Acum cativa ani 320 ppi a fost foarte tare dar lucrurile evolueaza, nu stau pe loc. Ca nu dau bani premium doar pe carcasa premium.

 • Robert

  Imi amintesc acum cativa ani, cand Samsung aparuse cu 4-5 inch u si restu ziceati ca lumea isi cumpara palete. Si acum abia astepti sa vezi un iphone paleta. Vezi ca de fapt Samsung stia de mult ce prefera lumea. Si voi toti vorbeati aiurea.

 • cluca969

  @Robert: Like

 • @Daniel: Nu exista stretch la Apple, doar dublarea rezolutiei, atat.

 • mario

  Robert, multe like

 • Ovidiu

  O sa fie o paleta mai mare ca samsung, ca apple a avut mereu marginile mai mari

 • ady

  robert sa fim seriosi ca 4-4.7 inch nu e paleta eu unul prefer 4 inch dar totusi samsung a depasit niste limite gen peste 5 inch 5.5 inchi ex. samsung galaxy note , grand si etc etc pana la urma daca vrei ecran mare iti iei un ipad mini care are 7.9 inch sau 9.7 decat sa te chinui cu un “telefon” jumate telefon jumate tableta.

 • Florică

  Mie imi place ca toti se intrec in dimensiunea ecranului; de baterii mai bune ii doare pe toti la bască. Cu ditamai ecranele o sa poti folosi telefonul ceva nai mult de 5 ore…

 • Claudiu91

  @Florică nu pricep de ce te legi tocmai de baterie. Telefoanele noastre nu au o autonomie mai buna ca paletele androizilor.