O vulnerabilitate foarte periculoasa a Adobe Flash permite controlarea PC/Mac-urilor de la distanta

  Steve Jobs a urat dintotdeauna flash-ul celor de la Adobe si a avut motive foarte bune pentru a interzice implementarea sa in iOS, unul dintre ele fiind dezvaluit recent chiar de catre cei de la Adobe. Conform unei avertizari publicate in cursul acestei zile de catre compania Adobe, o vulnerabilitate a flash-ului sau permite exploatarea Mac/PC-urilor si controlarea lor de la distanta. Flash Player 13.0.0.201 pentru OS X si  Flash Player 13.0.0.182  pentru Windows sunt versiunile afectate de catre aceasta vulnerabilitate update-ul la versiunea 13.0.0.206 fiind necesar pe ambele platforme.

  Conform celor de la Kaspersky, vulnerabilitatea afecteaza componenta Pixel Bender care proceseaza feed-urile video sau imaginile rulate prin intermediul flash-ului, accesul la sistem fiind preluat in totalitate. Avand in vedere gradul de pericol al acestui exploit, ar fi bine sa faceti update la noua versiune a Flash Player de indata ce ati citit acest articol, si desigur ca va trebui sa aveti grija ce accesati in viitor.

3 COMENTARII

  1. bai acum cateva luni am dat 3800 ron pe ip5s 32gb, acum parca incep sa regret… de banii astia luam si un nexus 5 si un M8. cam aiurea astia de la apple cu preturile, oricat de premium o fi soft-ul ca la hardware sunt putin depasiti appple: camera 3* android end-line 5*, miscare in asphalt8 4* android end-line 5*, design 5* android end-line 3*-4*, calitate ecrane 3* andriod end-line 5*, PRET 2* android end-line 4*-5* , asadar in top-ul meu doar la design castiga apple in rest de ce sa nu regret ca am dat atatia bani ? Apple= laptop-uri si mac-uri (la telefoane sunt depasiti, cu sinceritate spun asta). Norocul Apple e ca sunt ceilalti idioti, dupa 1 an vine samsung cu cazatura aia de buton cu amprenta! bai nene a trecut un an si ei vin cu mizeria aia? asta e singurul lor noroc, samsung galaxy s5 e mai slab ca nexus5 care a aparut acum un an. Am fost obiectiv si sincer in ce-am insirat mai sus.

  2. Corect, numai ca abordarea ta îi va irita pe mancurți si îți vor sari in cap. Știi de ce încă scriu mesajele de pe iPhone? Pentru ca ma incapatanez sa-i mai acord o șansa lui Apple. Mi-e dor de euforia de la lansarea lui IPhone 4. Ce a urmat după, au fost numai fâsuri…

  3. pe la urma nu contează care e mai bun ci care se muleaza mai bine cerintelor tale, mie unul îmi place si nu suport Android, poate voi trece pe alt hardware cand ubuntu os apare in versiune finala