iOS-ul pierde o buna parte din cota de piata in tari importante de pe glob

  In cursul acestei nopti o companie specializata pe analizarea pietei globale a smartphone-urilor a publicat detalii cu privire la cotele de piata din zonele importante de pe glob, iar iOS-ul nu se bucura de o evolutie pozitiva. Dupa cum puteti vedea deja din imaginea de mai sus, iOS-ul a pierdut puncte importante din cota sa de piata in Germania, Italia, SUA si China, inregistrand cresteri in Marea Britanie, Franta, Spania, Australia si Japonia. In cele mai importante 5 tari din Europa iOS-ul a inregistrat o crestere de doar 0.1% in ceea ce priveste cota de piata, avand 19.2% din intreaga piata, ea fiind de aproximativ 3.5 ori mai mica decat cea detinuta de catre Android OS.

  Privind spre Asia observam ca Japonia este singura tara importanta in care Apple a inregistrat o crestere, chinezii nefiind chiar atat de interesati sa achizitioneze iDevice-uri in primele 3 luni ale acestui an. Desi per total iOS-ul a iesit intr-o usoara crestere, trebuie mentionat faptul ca statisticile privind vanzarile de smartphone-uri Android nu trebuie privite ca fiind 100% reale. V-am spus deja ca Samsung furnizeaza in mod voit informatii ireale in legatura cu vanzarile de tablete, raportarea pentru vanzarile de smartphone-uri facandu-se oferind cifre de vanzari in canalul sau de distributie si nu direct catre clienti, asa ca tot ceea ce vedem mai sus ar putea fi simpla fantezie a analistilor.

17 COMENTARII

  1. Parerea mea este ca aceasta comparatie nu are absolut nici un rost. ios ruleaza pe device-uri de la 400€ in sus iar Android pe device-uri de la 15€ in sus. Deci care e comparatia?

  2. Aurelian, te păcălești singur… Și iPhone poate fi cumpărat cu prețuri de nimic atunci când se face un abonament. În plus, afirmația ta este ruptă de context… Aici e vorba despre “cota de piață” a sistemelor de operare, și nu se discută despre prețul dispozitivelor…
    Informația este relevantă pentru cei care monetizează volumul de utilizatori pe o anumită platformă de sistem de operare: cu cât sunt mai mulți utilizatori, cu atât sunt și încasările mai mari.

  3. @Unu singurul lucru care ne intereseaza este cota de piata a Android vs iOS pe telefoane premium. Acolo iOS zdrobeste Android cu siguranta.

  4. @Unu da, iPhone 5S cu 349€ la abonament de 44€/luna timp de 2 ani e pret de nimic.N-am ce spune…abia astept iPhone-ul scump.

  5. @Vlad – trebuie sa fii tare p-rost sa dai atata pe un iPhone . Cred ca ai cautat mult dupa oferta asta. In SUA se vinde cu 200$ la abonament si mai sunt altele ca iPhone 4 care sunt la 50 sau gratis la abonament .

  6. Market share-ul este irelevant…nu confundati market share cu installed base-ul.
    Market share reprezinta vanzarile pe o anumita perioada.
    Installed base-ul reprezinta numarul device-urilor ce ruleaza iOS.
    In ianuarie au vandut peste 50 mil device-uri iar zilele trecute au anuntat peste 40 milioane device-uri vandute :))))))

  7. @UNU: eu vorbeam despre device-uri la pret intreg. Este normal sa fie mai multe device-uri cu Android, pentru ca sunt mai ieftine. Pana si cele mai ieftine copii chinezesti ruleaza Android.

  8. Ce e asa greu sa-ti dai seama ca in articol se discuta despre sistemul de operare si atat , in rest ce tot indrugati unii pe aici sunt bazaconii……mai cititi de cateva ori articolul si poate intelegeti ideea.
    Si eu sunt fan apple dar unii din voi intreceti limita ridicolului cu comentariile voastre……

  9. Comparatia este inutila. Ce voiau multi sa spuna aici, dar nu au reusit: android vine instalat si pe Htc One si pe mizerii dr Alcatel, panasonic sau alte nimicuri. Sper ca nu aveti impresia ca este aceeasi varianta de Android instalata pe un SGS5 la fel cu un Utok de 4″. Sunt versiuni optimizate sa ruleze conform hardware-ului. Bineinteles ca Android se gaseste pe mai multe telefoane, intrucat exista deja cateva sute de modele, daca nu mai multe. Dar asta e irelevant daca vorbim de comparatia calitatii cu care ruleaza cele doua.

  10. Este o aberatie! In rest ar trebui sa se introduca o regula! Minim 8 clase :)) pt a posta un coment aici ! Ca si cum am compara Win XP cu un alt sistem de operare! Versiunea distemului de operate ESTE cel mai important !

  11. Daca nici voi nu credeți in aceste statistici, de ce băgati acel titlu pompos? Aceste cote nu sunt relevante. E importantă cota pe același segment de piața. Atunci cand compari un singur segment de piața cu alte 10, sigur ca apar disproportii. Si fiti convinsi ca nici ținta Aple nu e sa domine toate zonele de piața. Nici nu ar avea cum.Domina cu mare succes si profesionalism segmentul ținta. Daca vreți lecții de marketing, branding, business, etc., Aple e cel mai bun exemplu.