Appellancy implementeaza un sistem de recunoastere faciala pentru deblocarea unui iPhone sau iPad (Video)

[youtube=https://www.youtube.com/watch?v=WwSWWRPBncQ&w=580&h-370]

  Appellancy este un tweak disponibil initial in versiune beta si lansat in cursul serii trecute intr-o versiune finala in Cydia, el implementand un sistem de recunoastere faciala pentru deblocarea unui iPhone sau a unei tablete iPad. Tweak-ul foloseste camera frontala a terminalelor noastre pentru a inregistra imagini cu fata oricarei persoane alese de catre noi pentru a debloca terminalele, scanarea fetei trebuind facuta din mai multe unghiuri pentru o acuratete cat mai buna. Dupa scanare, tweak-ul poate fi utiliza imediat si recunoaste fata oricarei persoane in aproximativ o secunda, fiind la fel de rapid precum sistemul Touch ID.

Because Appellancy uses the camera, it will have an effect on the battery life. However, Appellancy only uses the camera when it needs to, which minimizes the effect on the battery, so battery usage should be almost unnoticeable. Yes, facial recognition is somewhat inherently insecure. A picture could dupe it. However, what makes Appellancy so much more secure is that it, by default, includes a database entry of random faces to populate a deny entry. This causes Appellancy to deny nearly any face except yours. By enhancing this database and the facial recognition methods in the future it will become even more secure. 

  Appellancy functioneaza in baza unui sistem asemanator celui utilizat pentru Touch ID, are nevoie de un cod de siguranta setat si are aceeasi interfata, insa permite autorizarea unui numar mult mai mare de persoane. Partea interesanta a acestui sistem sta in faptul ca el are implementat un algoritm de inteligenta artificiala care este capabil sa invete pe masura ce recunoaste fete pentru a fi cat mai sigur. Appellancy este disponibil la pretul de 2$ in repo-ul BigBoss al Cydia.