iPhone 6 cu ecran de 5.5 inch ar putea avea un pret final ridicat din cauza panourilor din sticla de safir

  Pentru iPhone 6 se speculeaza ca Apple va renunta la panourile Gorilla Glass pentru protejarea ecranului si va utiliza noi panouri din sticla de safir care ar trebui sa fie mult mai rezistente la zgarieturi. Daca in cazul iPhone 6 cu ecran de 4.7 inch costul de implementare a acestei componente nu este extrem de ridicat, in cazul versiunii cu ecran de 5.5 inch se estimeaza ca pretul final ar putea fi cu pana la 50% mai mare decat cel al iPhone 5S. Mai exact, utilizarea acestor noi panouri din sticla de safir ar putea creste pretul final al iPhone 6 cu pana la 280$, Apple putand decide sa renunte la fabricarea dispozitivului.

These latest reports suggest that the sapphire screen costs around 1743 yuan (or $280), which would raise the final cost of the device to about 8000 yuan (or $1285) – at least in China. At the moment, the 16 GB iPhone 5S costs 5288 yuan in China ($850), whereas the beefier 64 GB variant is retailed at the price of 6888 yuan (or $1106).

  Conform celor mai recente informatii, pretul ridicat al fabricarii acestui tip de panouri ar impiedica Apple sa produca iPhone 6 cu ecran de 5.5 inch in cantitati ridicate, cel putin la inceput. Desi Apple probabil ar incerca sa produca zeci de milioane de unitati ale iPhone 6 cu ecran de 5.5 inch pentru lansarea acestui dispozitiv, pretul ridicat de productie ar putea amana lansarea acestui terminal cu pana la cativa ani de zile.

10 COMENTARII

  1. Am de 3 ani un ceas de mana cu sticla de safir … Nici macar o zgarietura nu am pe el . E impunator cat de rezistenta este…probabil ca vor da lovitura cu acest ecran.

  2. Nu vorbesc din auzite, am avut 8800 arte si am ceasuri de marca,pe care le-am atins destul de puternic astfel incat orice alt material s-ar fi zgariat (mai putin diamant)
    Safirul chiar este pe a 2 a pozitie dupa diamant ca duritate

  3. O sa se scumpeasca iPhone. Asta chiar e o veste grozava. Un nou motiv de bucurie pentru fani. S-a zis cu Vertu si Gresso, iPhone va fi mai tare la pret.