Samsung va ataca hotararea prin care Apple urmeaza sa primeasca 119 milioane de dolari despagubiri in urma procesului castigat in SUA

  V-am spus in cursul serii trecute ca juriul procesului dintre Apple si Samsung a decis ca Samsung trebuie sa plateasca 119 milioane de dolari companiei Apple pentru incalcarea unor tehnologii protejate prin brevete de inventie. Desi avocatul celor de la Samsung a declarat ca este multumit de verdictul prin care companiei Apple ii sunt acordate despagubiri de doar 5.5% din suma ceruta initial de la instanta, el va ataca totusi hotararea sa. Avocatul celor de la Samsung sustine ca verdictul dat de catre jurati nu este sustinut de catre probe, asa ca il va ataca in instantele din SUA.

Of course we’re pleased that the jury awarded Apple 6 percent of what they were asking for. But even that can’t stand, because Apple kept out all the real world evidence and didn’t produce anything to substitute for it, so you have a verdict that’s unsupported by evidence — and that’s just one of its problems.

  Decizia de a face apel impotriva hotararii instantei este una logica si ea ar putea reduce suma pe care Apple ar urma sa o primeasca de la coreeni. In 2011 Apple a castigat intr-un proces similar daune de putin peste 1 miliard de dolari de la Samsung, insa dupa un proces juridic de apelare a deciziei, Apple va primi putin peste 900 de milioane de dolari de la compania coreeana. In procesul finalizat ieri nu vorbim despre o suma la fel de mare, insa Samsung ar putea totusi obtine o reducere cu pana la 20 de milioane de dolari a sumei finale care trebuie platite catre Apple.