Prima Pagina Android Avocatii Samsung sustin ca Apple nu poate opri Android-ul in instante

Avocatii Samsung sustin ca Apple nu poate opri Android-ul in instante

  Castigand cel mai recent proces intentat companiei Samsung, Apple a primit recomandarea de a ataca direct Google daca incearca sa opreasca raspandirea Android-ului, presedintele juriului care a dat castig de cauza Apple oferind acest sfat. Mergand mai departe, avocatul principal al SamsungJohn Quinn, a afirmat intr-un interviu ca Apple ar trebui sa renunte la tentativele de a ataca Android-ul in instante. El sustine ca Apple trebuie sa realizeze ca nu poate opri raspandirea Android-ului prin aceste procese, in ciuda faptului ca tot continua sa le castige.

Up to this point, I think Apple really hadn’t given up hope [it] could cripple Android somehow. This has got to be the last straw. They’ve got to realize they’re not going to slow Android down by suing people. They (Apple) have nothing to show for the hundreds of million of dollars they’ve spent. I’m sure they’re looking for a graceful exit. … I’m pretty sure the Apple smartphone wars against Android are a thing with a limited future.”

  Lasand la o parte cererea putin disperata de a opri procesele, avocatul celor de la Samsung aduce si un mare adevar in discutie, el spunand ca Apple a cheltuit sute de milioane de dolari atacand Android-ul si victoriile nu sunt chiar atat de rasunatoare. Apple a castigat peste 1 miliard de dolari de la Samsung in urma a doar doua procese intentate coreenilor, insa a cheltuit sume enorme de bani pentru a demonstra vinovatia celor din Coreea de Sud si in final nimanui nu-i prea pasa ca Samsung fura.

  Desi Apple a pornit aceste procese dupa tentative repetate de a convinge Samsung sa inoveze pentru propriile produse, simple actiuni legale nu sunt de ajuns. Apple ar fi generat pierderi mult mai mari pentru Samsung daca ar fi renuntat complet la serviciile partenerului sau si coreenii ar fi ramas fara cele 10 miliarde de dolari pe care Apple le plateste anual pentru componente, iar in acel punct probabil ca ar fi avut loc o schimbare radicala de strategie. In lipsa unor masuri radicale, Samsung face exact ceea ce stie mai bine, fura si avand in vedere ca pedepsele nu sunt nici pe departe pe masura furtului, ce o poate opri sa faca asta in viitor?

 • mariobg

  just, Androidul se autodistruge… nu are nevoie de ajutor :))

 • egrimisu

  sa nu exageram, androidul este si el un sistem de operare complex care oferă foarte multe , chiar daca mie îmi place ios-ul nu înseamnă ca androidul este un SO primitiv

 • Adioff

  Asa e , ar trebui sa renunte de a fabrica componente la Samsung si atunci Samsung ar avea nevoie de spionaj industrial , dar asa le are pe tava …

 • Atomic

  Avocatul celor de la Samsung are dreptate. Politica Apple din ultimii ani a fost sa patenteze iconite patrate si sa dea in judecata pe Samsung. Rezultatul : Android are 80% market share. Daca Apple vrea sa se ridice de la pamant atunci trebuie sa-si schimbe optica : nu profitul de moment e cel mai important.
  Si referitor la afacerile cu Samsung : daca Samsung refuza sa mai produca pentru Apple, cine poate sa-i inlocuiasca? Xiaomi? Aveti grija ce va doriti, copii smintiti.

 • Ion

  Apple nu poate renunța,la Samsung, deoarece Samsung este producătorul care poate furniza cantități mari de componente hardware. Apple a încercat să se distanțeze de Samsung, însă fără succes.

 • Momo

  Habar n-ai cum functioneaza procesul de fabricatie. Se cumpara componente de la mai multi furnizori in baza unor teste de certificare. Se pare ca tu o sa te zvarcolesti in brate cu marul, nu droizii.

 • un utilizator…

  Nu va faceți griji pt moment, nu va muri nimeni deocamdată , cu o cota de piață de 80% pe piață sunt pe val.
  Cumparatorii cand cumpăra un produs il iau pt nevoile lor, nu ii pasionează deloc daca Samsung piratează sau nu , daca Samsung pierde sau castiga procesele.Iar coreenii sunt pe val si au o industrie electronica mamut.

 • un utilizator…

  Iar visul ca Apple renunta la Samsung e pt copiii,de facut fabrici de SMD-uri Apple nu își face pt ca profitul e mic in ramura de profil si Apple e obisnuita doar cu adaosuri comerciale de 400-600%.
  Sa fabrici SMD-uri cu 8-12% adaos in ramura de profil nu e stilul lui Apple chiar așa, asta e munca de chinez/corean.