iPhone 6 – Apple se pregateste sa vanda peste 10 milioane de unitati in weekend-ul lansarii

  Anul trecut compania Apple lansa iPhone 5S si iPhone 5C in luna septembrie, vanzand 9 milioane de unitati doar in 3 zile, weekend-ul lansarii in doar 11 tari de pe glob. Pentru anul acesta Apple s-ar pregati pentru o lansare si mai spectaculoasa, partenerii companiei pregatind cu pana la 20% mai multe unitati pentru weekend-ul lansarii iPhone 6 si eventual al iPhone 6C. In baza acestor informatii putem trage concluzia ca Apple ar putea vinde 10.8 milioane de unitati in weekend-ul lansarii celor doua terminale, un nou record putand fi stabilit anul acesta.

  Spre deosebire de alti ani partenerii Apple ar putea suplini cererea existenta pe piata pentru terminale iPhone si acest lucru ar permite celor de la Apple sa vanda mai mult intr-o perioada mai scurta de timp, mai ales daca vor extinde lista tarilor incluse in primul val de lansari. Anul trecut includerea Chinei in aceasta lista aproape ca a dublat numarul de iPhone-uri vandute in weekend-ul lansarii, iar acum includerea unor tari din Europa sau Asia ar putea avea acelasi efect.

  Facand o comparatie inevitabila cu Samsung, un articol aparut astazi cu informatii neoficiale sustine ca Samsung Galaxy S5 s-a vandut in 10 milioane de exemplare in 25 de zile, lansarea oficiala avand loc in peste 100 de tari de pe glob.