32% dintre romani folosesc internetul zilnic, 67% folosesc un telefon mobil pentru a il accesa

0

  Cei de la Google au publicat recent un studiu care ofera o privire de ansamblu asupra tabieturilor romanilor in mediul online si rezultatele sunt destul de interesante. Studiul a fost realizat in 5 tari din UE: Romania, Republica Ceha, Slovacia, Ungaria si Polonia, romanii apreciind tabletele si smartphone-urile mai mult decat vecinii de la vest si nord vest.

  Mai exact, 32% dintre romani folosesc, in medie, internetul in aproape fiecare zi, acesta fiind cel mai scazut procent dintre toate tarile, Ungaria si Slovacia avand 61% si respectiv 62%. partea buna este ca 67% dintre romani folosesc telefoane mobile destepte sau mai putin destepte pentru a se conecta la internet, 32% folosind tablete, procentele fiind mai mari decat in alte tari.

  •     numai 32% dintre romani folosesc internetul aproape in fiecare zi (in medie), cel mai scazut procent dintre cele cinci tari incluse in studiu, aproape jumatate fata de Ungaria (62%) si Slovacia (61%). Aproape jumatate dintre romani (45%) intra pe internet cel putin odata pe saptamana, potrivit datelor Eurostat.
  •     67% folosesc smartphone-uri sau telefoane mobile pentru a se conecta la internet, iar 32% folosesc tabletele, procente mai mari decat in celelalte cinci tari.
  •     par sa fie foarte deschisi fata de noutatile tehnologice, cum ar fi cautarea vocala: 60% dintre respondenti sunt deschisi la acest tip de inovatii, cel mai mare procent dintre toate cele cinci tari.
  •     75% acceseaza paginile de socializare si 72% comunica on-line prin mesaje text, insa femeile socializeaza mai mult pe internet decat barbatii.
  •     daca ar ajunge pe o insula pustie, jumatate dintre femei ar alege sa ia cu ele un calculator sau un smartphone conectat la internet. In cazul barbatilor, prima optiune este un cutit (36%), insa la o distanta foarte mica de dispozitivul conectat on-line (34%).
  •     laptop-urile si calculatoarele personale sunt cel mai des folosite pentru cautari on-line, in timp ce smartphone-urile si tabletele se folosesc pentru accesarea retelelor de socializare.
  •     o treime dintre romanii aflati in mediul on-line intra pe internet de indata ce se trezesc.
  •     banii si internetul nu se impaca atat de bine: numai 35% dintre cei care intra on-line fac operatiuni bancare astfel (pe ultimul loc intre cele cinci tari) si suntem penultimii in ceea ce priveste cumparaturile on-line (60%).
  •     sunt cei mai impatimiti autori de bloguri dintre toate tarile participante in studiu: 12% detin bloguri, in timp ce in celelalte tari procentul abia ajunge la 7%.

  Partea interesanta este ca in tara noastra foarte multi sunt interesati sa foloseasca sisteme de cautare vocala, iar cei cu intuitie buna se gandeau deja ca majoritatea romanilor acceseaza retele de socializare cand navigheaza pe internet, procentul fiind de 75%. Detalii suplimentare aveti mai sus, dar si aici.