Prima Pagina Apple iPhone vs Samsung Galaxy – cine vinde smartphone-uri high-end mai repede?

iPhone vs Samsung Galaxy – cine vinde smartphone-uri high-end mai repede?

  Ieri va spuneam ca partenerii Apple preconizeaza faptul ca iPhone 6 se va vinde in peste 10 milioane de unitati in weekend-ul lansarii si v-am spus ca Samsung Galaxy S5 s-ar fi vandut in acelasi numar de unitati in 25 de zile de la lansare. Pentru a compara succesul ambelor tipuri de smartphone-uri vandute de catre Apple si Samsung, cei de la Bloomberg au realizat cele doua grafice privind vanzarile lor.

  In primul grafic aveti prezentate numarul de iPhone-uri vandute de catre Apple in weekend-ul lansarii, iar in imaginea de mai jos aveti prezentat numarul de zile care a trecut de fiecare data cand Samsung a vandut 10 milioane de unitati ale unui smartphone nou. La o simpla privire veti vedea ca Apple vinde un numar impresionant de unitati in fiecare wekend de lansari incepand cu iPhone 4S incoace, in timp ce Samsung vinde mai mult, mai repede.

  In cazul lansarii iPhone 5S si iPhone 5C, Apple a vandut 9 milioane de unitati in doar 3 zile lansand cele doua terminale in numai 10 tari de pe glob, Samsung Galaxy S5 vanzandu-se in 10 milioane de unitati in 25 de zile in peste 100 de tari de pe glob. Este destul de clar ca Samsung are nevoie de accesarea tuturor pietelor de desfacere pentru a inregistra cifre de vanzari mari, iar daca Apple ar actiona la fel, weekend-urile sale de lansari ar avea peste 10 milioane de vanzari fara probleme.

 

 • RG

  Si ce avem noi de castigat din asta?

 • seby

  @RG nici eu nu inteleg rostul articolelor de genul asta si partea nasoala e ca sunt destul de multe 🙁
  Nu au nici-un sens , ba chiar mai mult fac site-ul plictisitor

 • Mih

  Prietenas, nu te-a obligat nimeni sa citesti, nu-ti place treci la urmatorul articol/site.

  Mai invata si putina romana: *niciun.

 • Sunt nasoale pentru fanii android ca-i cam doare, in rest…

 • sebastian

  Doare pe dracu :-)) iPhone lansează odata la juma de an iar samsung săptămânal. E logic sa fie diferente.

 • Atunci de unde atata suparare?

 • justme

  Pai problema se pune in felul urmator. Atat Dacia cat si Mercedes sunt masini. Dacia poate vinde mai mult decat Mercedes. Prefer calitatea si sa nu am ce are toata lumea daca se poate.

 • Nimeni

  Nu prea vad care-i legatura cu Androidul. Asta-i o comparatie Apple – Samsung nu iOS – Android.
  O comparatie iOS – Android arata altfel. Anul trecut s-au vandut cca 150 milioane iPhone, la egalitate cu numarul de flagshipuri Android vandute. Daca introducem mid range si low end atunci datele se schimba. Dar hai sa nu le introducem si sa ramanem la flagshipuri : egalitate.

 • Atomic

  Justme, esti haios. Vrei ceva ce nu are toata lumea dar cumperi cel mai vandut telefon de pe glob. Adica ceea ce au 15% din posesorii de smarturi. Daca esti asa de hipster ia-ti Vertu, baiete.
  Si vezi ca pe Android nu se vand doar Dacii. Acolo exista si BMW si Audi …