Prima Pagina Apple iPhone 4S inregistreaza vanzari record pentru Apple, iata pretul mediu de vanzare...

iPhone 4S inregistreaza vanzari record pentru Apple, iata pretul mediu de vanzare al unui iPhone

  iPhone 4S este un smartphone lansat in cursul anului 2011, avand mai bine de doi ani si jumatate de disponibilitate pe piata, popularitatea sa fiind, mai mare decat a recent lansatului iPhone 5C. Conform unor informatii furnizate in cursul acestei zile de catre o companie de analiza a pietei globale a smartphone-urilor, iPhone 4S ar fi reprezentat 25% din vanzarile totale de iPhone-uri in Q1 2014.

  Avand in vedere ca Apple a vandut 43.7 milioane de iPhone-uri in aceste trei luni ale inceputului de an, se pare ca iPhone 4S ar fi insumat peste 10 milioane dintre aceste terminale. Cifra este impresionanta pentru ca vorbim despre un terminal vechi, care teoretic nu ar trebui sa mai fie atractiv, el generand vanzari de 6 ori mai mari decat iPhone 5C, acest terminal reprezentand 4% din vanzari, sau 1.6 milioane de unitati.

  Separat de informatiile privind vanzarile, agentia prezinta si o comparatie intre pretul de vanzare al iPhone-urilor si costurile de productie, rezultatul final fiind un pret mediu de vanzare de 596$ pentru un iPhone. Preturile sunt calculate pentru SUA, deci sunt mult mai mici decat cele reale, insa in baza lor putem trage concluzia ca Apple a incasat minim 26 de miliarde de dolari din vanzarile de iPhone-uri.

  Daca ne gandim ca Apple a incasat 43.6 miliarde de dolari in Q1 2014 din vanzari si minim 26 dintre aceste au fost generate doar de catre linia de iPhone-uri, atunci vedem din nou cat de important este acest produs pentru americani.

 • Marian

  Acelasi fenomen se va intampla si cu vanzarile noilor lopeti de iphone 6 comparativ cu modelele anterioare.

 • Narcis

  Unora le plac ecranele mari..nu ma exclud..

 • vlad

  Iphone 4/4s a fost si este o adevarata bijuterie in materie de design. 🙂

 • justme

  Eu cred ca in cazul iphone 4s este din cauza ca designul a fost foarte reusit comparativ cu alte modele de iphone

 • Cody

  Pana la 5s o sa ramana istorie adevarata; usor excluzand 5-ul. Nu stiu cat de inteligenta a fost decizia maririi ecranului; dar spun cum am spus si la 5c… BAD!

 • satefut

  🙂

 • seby

  4S a fost si din cate am observat o sa fie si in continuare singurul model care imi place , in rest sunt doar abureli…….

 • Dani

  Oare o avea legătură și cu faptul că prețul este mult mai mic decât la lansare

 • Vlad

  Am avut 4S, dar am trecut la 5.E frumos 4S-ul, dar tot nu se compara cu 5, care e mai usor, mai subtire si mai elegant.Acum 4S mi se pare chunky.

 • un utilizator…

  Vânzarea masiva a lui 4s s-a produs deoarece Apple a dispus vânzarea rapida a stocurilor pt a pregati terenul pentru lopețile iphone 6.
  Daca veti cauta pe Google veti observa 4s s-a dat la preturi modice mai ales la anumite abonamente pt diferiți provideri de telefonie mobilă.
  La un pret de producție de 119 usd si la un pret de magazin de 500-600usd Apple scoate o adevărată avere…