Apple ar fi in proces de dezvoltare a unui produs cu totul neasteptat

  Intr-o vreme in care iPhone 6, iOS 8 si iWatch sunt prezentate in diverse zvonuri sau dovezi obtinute de la parteneri Apple, un analist american sustine ca in Cupertino s-ar afla in proces de dezvoltare un produs cu totul neasteptat. Mai exact vorbim despre…. o imprimanta 3D pe care Apple ar dezvolta-o in concurenta cu Google, ea urmand a ajunge candva pe pietele din intreaga lume.

  Fara a sustine ca are informatii de la parteneri Apple, analistul vorbeste doar despre proprietatea intelectuala detinuta de catre Apple in acest domeniu, ea fiind aparent necesara pentru informare. Apple are cateva brevete de inventie care descriu metode de producere a unei imprimante 3D, insa este foarte greu de crezut ca Apple va intra pe o asemenea piata cand produsele de acest gen sunt departe de maturitate.

  Analistul sustine ca achizitionarea companiei PrimeSense, dezvoltatoarea Kinect, ar avea legatura cu intentiile Apple de a produce o imprimanta 3D pentru utilizatori, insa speculatiile sunt destul de deplasate. Daca Apple va intra intr-adevar pe o piata noua anul acesta, sau anul viitor, atunci vorbim cel mai probabil despre piata smartwatch-urilor, sau poate cea a televizoarelor, insa piata imprimantelor un cred ca prezinta vreun interes pentru Apple, cel putin nu acum.

6 COMENTARII

  1. Vrei sa spui ca Apple scoate un produs doar cand produsul a ajuns la maturitate? Vrei sa spui ca Apple copiaza? Interesanta abordare.
    Eu am crezut ca Apple nu scoate asa ceva pentru ca din calcule a reiesit ca nu poate obtine cateva zeci de miliarde. Nu stiam faza cu copiatul.

  2. Intelegi doar ce vrei. Apple a spus de multe ori ca se baga in anumite segmente de piata doar cand produsele ajung la maturitate si atunci vine cu ceva facut bine.

  3. Piata imprimantelor 3D este un domeniu foarte profitabil . Medicii folosesc diferite parti anatomice ( maxilare, valve cardiace si chiar mici “device-uri” care mentin unele organe functionale) . Probabil ca Apple va ajunge in top , nu conteaza pe care piata (medicala sau nu) insa deocamdata nu cred ca vor lansa imprimante de genul acesta..e o tehnologie relativ noua,experimentala.

  4. Pai poate or scoate si ei dupa cativa ani buni ceva ce uimeste piata… cum ar fi ca metalul ala lichid sau sapun lichid ce breveteaza ei de cativa ani incoace si fac un partz de cheie sa fie de fapt pt. imprimanta 3D ! cu un program special pt. imprimanta asta dat gratis in app store rupe piata… “imprimanta 3d, metal lichid, apple” bum la fel ca la iphone sau ipad! revolutie pentru involutie 🙂