Prima Pagina Apple iPhone 6 – de ce alege Apple o rezolutie neobisnuita pentru el

iPhone 6 – de ce alege Apple o rezolutie neobisnuita pentru el

  Saptamana aceasta au aparut primele informatii cu privire la noua rezolutie a iPhone 6, iar in imaginea de mai sus puteti vedea modul in care vor arata ecranele iPhone 5S si iPhone 6 dupa lansarea noului dispozitiv. Conform informatiilor aparute pe internet, iPhone 6 va avea o rezolutie de 1704 x 960 pixeli si 416 pixeli per inch, totul fiind calculat pentru un ecran de 4.7 inch al dispozitivului.

  Acum probabil multi dintre voi se intreaba de ce va creste Apple rezolutia ecranului de la 1704 x 960 pixeli si nu la 1920 x 1080, Full HD, asa cum si-ar fi doarit o buna parte dintre utilizatori. Ei bine raspunsul este destul de simplu: deoarece aceasta rezolutie permite utilizarea aplicatiilor vechi pe noul ecran fara a necesita o actualizare imediata de compatibilitate si nu complica foarte mult procesul de dezvoltare al altora noi.

  Rezolutia de 1704 x 960 pixeli este cu doar 50% mai mare fata de cea a iPhone 5S si asta permite rularea aplicatiilor intr-un mod mult mai simplu si mai util decat atunci cand s-a facut trecerea la iPhone 4, dupa cum v-am explicat aici. Avand in vedere faptul ca Apple putea sa creasca rezolutia fara a distruge functionalitatea aplicatiilor si a ingreuna inutil procesul de dezvoltare a altora noi, alegerea acestei rezolutii pare logica.

  Daca ne gandim ca in cazul Android exista nenumarate rezolutii si dezvoltatorii trec printr-un proces extrem de greu pentru a lansa o aplicatie, in cazul iOS-ului lucrurile nu pot fi stupid de grele. In concluzie, alegerea rezolutiei 1704 x 960 pixeli tine mai mult de continuitate decat de ajungerea in urma a concurentei si ar fi bine a va obisnuiti cu ea.

 • EuGeorge

  Sau il lanseaza pe asta asa si va avea Iphone 6S o rezolutie Full HD si sa zica ca au venit cu nu stiu ce chestie tare pe modelul S.

 • Celalalt o sa aiba 1704 + 852, ca sa pastreze proportia. Sau poate ii vor dubla iar rezolutia.

 • Romeo Mihociu

  Eu unul nu vad imaginea.
  Este al doilea articol saptamana aceasta.
  Update? Fara reclame, pe cand?

 • Atomic

  Incapacitatea iOS de a oferi suport eficient pentru multiscreen este o problema. Androidul a rezolvat demult problema asta, probabil si Apple va reusi in viitor sa gaseasca o solutie eficienta.

 • Da, se pare ca e o problema cu imaginile mari. Update-ul ala e in lucru, e mai complicat de facut un browser intern care sa deschida link-urile din articole tot in aplicatie in aceeasi interfata fara sa va duca pe versiunea mobila unde ati vedea ad-uri. Pana atunci va iesi o versiune comaptibila cu iPad.