Prima Pagina Apple Samsung intentioneaza sa implementeze un sistem de scanare a irisului in viitoarele...

Samsung intentioneaza sa implementeze un sistem de scanare a irisului in viitoarele smartphone-uri

  Samsung este in momentul de fata cel mai mare producator de telefoane mobile de pe glob, iar urmatorul pas pentru gigantul din Coreea de Sud este revolutionarea sistemelor biometrice pentru terminale mobile. Mai exact, vicepresedintele senior al companiei a declarat ca Samsung se concentreaza in momentul de fata pe implementarea de sisteme biometrice in telefoanele ieftine, cele de scanare a irisului fiind in prim-plan.

We’re looking at  various types of biometric [mechanisms] and one of things that everybody is looking at is iris detection. We, as a market leader, are following the market trend.

  Vazand ca Apple a facut atat de popular sistemul de scanare a amprentelor si securizare a sistemelor de operare in baza lor, Samsung incearca acum “marea cu degetul” cu un sistem nou, fara popularitate. Samsung a implementat in terminalele sale un sistem de control interfatei folosind miscari ale ochilor, insa nimeni nu a laudat functia din cauza problemelor cauzate de utilizarea ei, dar acest lucru nu ii opreste.

  Un sistem de scanare a retinei si securizare a Android-ului s-ar putea dovedi a fi extrem de util pentru multi utilizatori, mai ales ca vorbim despre o metoda mult mai sigura decat citirea amprentei. Desi e putin probabil ca Samsung sa reuseasca ceva de una singura, ar fi interesant de vazut ce pot face coreenii inaintea Apple in acest domeniu.

 • mariobg

  dar nu stiu inca de unde sa se apuce asa ca asteapta ca Apple sa breveteze inventia…

 • Marian

  Scanarea irisului este ineficienta la lumina slaba si mai ales noaptea.

 • Ionuț

  Are dreptate Marian :-/

 • Atomic

  Marian, cred ca te referi la fotografierea irisului nu la scanarea acestuia.
  Scanarea foloseste lumina emisa de scaner si reflectata de iris. Probabil din spectrul IR ca sa nu fie deranjanta.

 • amfetamin

  Nu este o tehnologie atât de complicată precum sună. Ea nu trebuie confundată cu scanarea retinei, ce necesită aparatură specială şi o distanţă mică între ochi şi scaner. Cel mai probabil camera foto frontală a smartphone-ului va fi folosită pentru a obţine o imagine a ochilor. Va fi interesant de văzut cum va trece producătorul peste probleme legate de lumina ambientală scăzută sau încercări de păcălire a sistemului.Atunci când utilizatorul se află într-un loc slab iluminat, pupilele sunt dilatate, iar fotografierea irisului este problematică. Luminozitatea ecranului ar putea fi folosită pentru contractarea pupilelor sau smartphone-ul ar putea avea integrată o sursă de lumină în panoul frontal. O altă problemă ar putea fi calitatea fotografiei realizate în condiţii de lumină slabă. Irisul are detalii foarte fine, detalii ce pot fi pierdute în zgomotul de imagine. Aşa cum unii au încercat să păcălească recunoaşterea feţei cu ajutorul unei fotografii, sunt sigur că unii vor încerca acelaşi lucru si cu sistemul acesta.