Samsung intentioneaza sa implementeze un sistem de scanare a irisului in viitoarele smartphone-uri

  Samsung este in momentul de fata cel mai mare producator de telefoane mobile de pe glob, iar urmatorul pas pentru gigantul din Coreea de Sud este revolutionarea sistemelor biometrice pentru terminale mobile. Mai exact, vicepresedintele senior al companiei a declarat ca Samsung se concentreaza in momentul de fata pe implementarea de sisteme biometrice in telefoanele ieftine, cele de scanare a irisului fiind in prim-plan.

We’re looking at  various types of biometric [mechanisms] and one of things that everybody is looking at is iris detection. We, as a market leader, are following the market trend.

  Vazand ca Apple a facut atat de popular sistemul de scanare a amprentelor si securizare a sistemelor de operare in baza lor, Samsung incearca acum “marea cu degetul” cu un sistem nou, fara popularitate. Samsung a implementat in terminalele sale un sistem de control interfatei folosind miscari ale ochilor, insa nimeni nu a laudat functia din cauza problemelor cauzate de utilizarea ei, dar acest lucru nu ii opreste.

  Un sistem de scanare a retinei si securizare a Android-ului s-ar putea dovedi a fi extrem de util pentru multi utilizatori, mai ales ca vorbim despre o metoda mult mai sigura decat citirea amprentei. Desi e putin probabil ca Samsung sa reuseasca ceva de una singura, ar fi interesant de vazut ce pot face coreenii inaintea Apple in acest domeniu.