iPhone 6 – pretul la lansare

10

  iPhone 6 este pregatit pentru lansare in toamna acestui an de catre compania Apple, iar in lunile recente au aparut diverse informatii privind posibilul pret pe care l-ar putea cere Apple. Pretul iPhone 6 ar putea creste cu 100$ conform unei serii de zvonuri aparute in lunile trecute, compania Apple fiind intr-o aparenta negociere cu operatorii de telefonie mobila pentru a subventiona si aceasta modificare de pret.

  Desi in fiecare an Apple a crescut pretul de vanzare al iPhone-urilor, niciodata nu am avut parte de o crestere atat de mare, indiferent ce tehnologii noi au fost implementate. Chiar si asa, se speculeaza ca implementarea unui ecran de 4.7 inch in iPhone 6 si protejarea sa cu un panou din sticla de safir ar genera aceasta crestere substantiala a pretului de vanzare, una care ar putea determina multi cumparatori sa renunte la achizitie.

  Deocamdata vorbim despre simple speculatii si nimeni nu stie daca Apple va alege din nou sa subventioneze singura pretul componentelor in baza profitului si asa urias castigat din linia sa de iPhone-uri, sau daca va vinde terminalul la preturi incepand de la 750$ in SUA. In aceste conditii Apple si-ar putea convinge multi utilizatori sa nu mai fie prezenti la cozile anuale din fata magazinelor sale, insa deciziile recente privind reducerea pretului MacBook Air-urilor sugereaza faptul ca totul ar putea fi doar o simpla tentativa de a reduce entuziasmul utilizatorilor vis-a-vis de iPhone 6.