Apple dezvolta Mac-uri echipate cu procesoare pentru terminale mobile

5

  Dupa aproximativ un an de zile fara vreun zvon in legatura cu aparitia unui Mac echipat cu procesor ARM, iata ca astazi aflam informatii noi in legatura cu procesul de dezvoltare. Conform zvonului aparut astazi, compania Apple dezvolta trei modele ale iMac, MacBook Air si Mac Mini care ar functiona in baza a 4 sau 8 procesoare ARM64 quad-core, numarul fiind diferit in functie de Mac-ul in care sunt implementate.

  Se pare ca prototipurile celor de la Apple s-ar afla intr-un stadiu destul de avansat de dezvoltare si ar putea fi prezentate in curand, compania americana fiind ingrijorata de efectul pe care l-ar putea avea trecerea de la platforma Intel la cea ARM. Mai exact, Apple ar fi ingrijorata de problemele de imagine pe care le-ar putea avea Mac-urile dupa schimbarea platformei in baza carora functioneaza, multi clienti putand lua alegerea de a cumpara un laptop cu procesor Intel in locul unui Mac.

  Cea mai veche schimbare de acest gen a fost implementata de catre compania Apple in anul 2005 cand a fost luata decizia de a alege platforma Intel, atunci cei de la Apple beneficiind de pe urma schimbarii. Utilizarea platformei ARM in laptop-uri este o idee discutata de ani de zile de catre multi producatori, insa iata ca Apple ar putea sa o implementeze acum.