Prima Pagina Apple Apple afirma ca iCloud nu a fost spart pentru a tine ostatice...

Apple afirma ca iCloud nu a fost spart pentru a tine ostatice iPhone-uri si tablete iPad

find my iphone blocare - iDevice.ro

 

  In cursul zilei de ieri v-am spus ca un hacker tine ostatice iPhone-uri si tablete iPad in Australia, blocandu-ne cu sistemul Find My iPhone si cerand utilizatorilor bani pentru a le debloca. Desi s-a speculat de la bun inceput ca la mijloc ar putea fi un atac de tip phishing prin care hackerul ar fi obtinut datele de logare ale Apple ID-urilor folosite cu acele terminale si le-ar fi blocat, Apple a oferit o pozitie oficiala.

Apple takes security very seriously and iCloud was not compromised during this incident. Impacted users should change their Apple ID password as soon as possible and avoid using the same user name and password for multiple services. Any users who need additional help can contact AppleCare or visit their local Apple Retail Store.

  Conform informatiilor furnizate de catre membri ai echipei de PR a celor din Cupertino, Apple neaga existenta vreunei exploatari a sistemului iCloud de catre hacker pentru blocarea terminalelor. Afirmatia celor de la Apple este cat se poate de logica pentru ca era greu de crezut ca totul ar fi avut la baza un hack al iCloud, insa problema in sine nu a fost rezolvata pentru utilizatori.

  Aceasta este prima oara cand un hacker tine ostatice iDevice-uri ale companiei Apple si cere bani pentru deblocarea lor, situatia inedita neavand rezolvare usoara pentru utilizatori.

 • maricel

  Pai din cauza asta am activat codu de blocare de obicei il foloseam fara cod

 • macheavel

  Tu daca ai fi in locul lor ai spune ca ai avut serverele sparte?

 • Dani L.

  @macheavel – good point ! 🙂

 • Mario

  Toti habarnistii isi dau cu parerea, fara a intelege care este diferenta intre un sistem spart si o parola furata.

 • Oha

  @Mario, spui tu ca e de ajuns o parola furata? Daca iti dau parola de la contul meu, banuiesc ca o sa reusesti sa imi scrii pe ecran: “Device hacked by Mario” si sa imi blochezi telefonul. Simplu nu?

  Nu spun ca nu e vorba de phishing pentru aflarea parolelor, habar n-am, dar in mod sigur, ca sa blochezi telefonul, trebuie sa exploatezi o vulnerabilitate a sistemului. Dupa cum observi, baiatul ala a scris ceva in sistemul de operare al telefonului, iar acest lucru in mod sigur nu il poti face doar avand parola de la icloud.

 • Tu cand blochezi terminalul poti scrie un mesaj cu orice vrei tu, un numar de telefon, o adresa, o rugaminte, whatever. Nu e nimic hacked in iOS.

 • Oha

  Da, asa este, ai dreptate. Mi-am dat seama dupa ce am postat ca e vorba despre acel mesaj si atunci aproape sigur apple are dreptate. Chiar din motivul asta m-am intors pentru ca mi-am dat seama ca e posibil sa fi gresit