Un hacker blocheaza iPhone si iPad-urile utilizatorilor folosind sistemul Find My iPhone, cere bani pentru a le debloca

  O situatie cu totul si cu totul inedita se intampla in ultimele zile cu iPhone si iPad-urile celor de la Apple, un hacker blocand dispozitivele unor utilizatori prin sistemul Find My iPhone si cerand sume cuprinse intre 50$ si 100$ pentru a le debloca. In imaginea de mai sus puteti vedea mesajul trimis de catre hackerul autodenumit Oleg Pliss, un thread de discutii lung fiind activ pe forumul Apple pentru aceasta problema.

  Totul se intampla deocamdata doar in Australia si numai utilizatorii care nu au un cod de siguranta setat deja pentru terminal sunt afectat, deoarece Find My iPhone nu modifica acel cod in cazul unei blocari. In aceasta idee, toti cei care au primit mesajul de mai sus, dar aveau un cod de siguranta setat, au putut sa-si deblocheze terminalele si sa le utilizeze in continuare fara probleme, chiar daca vor primi mesaje similare in viitor.

  Deocamdata nimeni nu stie sigur cum ar reusi hackerul sa blocheze dispozitivele, insa se presupune ca ar fi vorba despre rezultatul unui atac de tip phishing in urma caruia hackerul ar fi obtinut datele de logare ale Apple ID-urilor utilizatorilor. Din pacate deocamdata in afara setarii unui cod de siguranta pentru terminale nu exista o alta solutie pentru a rezolva problema, toti cei afectate fiind nevoiti sa-si schimbe datele de logare pentru Apple ID.

  Chiar daca totul se intampla in Australia, lucrurile pot deveni globale foarte rapid, asa ca trebuie sa fiti mereu precauti.

9 COMENTARII

  1. Am avut toate modelele de Iphone, dar se pare ca nu mai este nicio diferenta intre IOS si Android din punct de vedere al securitatii terminalelor si a datelor din acestea. Nu stiu de ce mai dam atatia bani pe un Apple daca nici macar atata lucru nu pot proteja.

  2. Sunt convins ca faca se sapa mai adanc despre acele telefoane, vom descoperi ca acele telefoane au avut jailbreak pe ele … Refuz sa cred ca cineva iti poate hăkui telefonul daca nu ai jailbreak pe el!
    P.S.: aici nu ma refer la Android ! Androidul se poate si fara cu siguranta!