Apple se pregateste sa scoata din vanzare iPod Classic

  iPod Classic este unul dintre cele mai vechi iPod-uri vandute de catre compania Apple si recent americanii au facut un prim pas spre retragerea produsului din oferta sa curenta. Batranul iPod Classic a disparut incepand de astazi din lista de iPod-uri refurbished vandute de catre Apple, insa vorbim doar despre lista afisata de catre Apple in sidebar-ul magazinelor din SUA si Canada, pagina efectiva a produsului ramanand activa.

  Atat pagina dedicata versiunii refurbished a iPod Classic, cat si pagina unde produsul este vandut ca si nou ramana in continuare active si cu produse in stoc, insa nimeni nu stie pentru cat timp. iPod Classic este ultimul model al iPod din oferta Apple care foloseste un hard disk pentru stocarea melodiilor, ultima actualizare pentru el fiind facuta in cursul anului 2009, actuala versiune ramanand neschimbata de atunci.

  In ultimii ani linia de iPod-uri ale celor de la Apple a inregistrat scaderi constante in vanzari de la un trimestru fiscal la altul si multi analisti americani cred ca Apple va decide intr-un final sa retraga de pe piata aceasta categorie de produse, putand-o inlocui cu iWatch.