iOS 8 – una dintre cele mai importante functii nu va fi prezentata la WWDC 2014

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=_H6g-UpsSi8&w=580&h=370]

  Acum aproximativ doua saptamani de zile v-am spus ca iOS 8 urmeaza sa contina o functie extrem de importanta, una pe care tabletele Android si Windows RT o au de ceva vreme disponibila pentru utilizatori. Vorbesc despre un sistem split-screen care permite utilizarea a doua aplicatii in acelasi ecran, cei de la Microsoft si Samsung producand o varietate de clipuri video in care criticau iPad pentru lipsa acestei functii.

  Afland ca iOS 8 urmeaza in sfarsit sa o includa, foarte multi posesori de tablete iPad au asteptat cu nerabdare sa o vada prezentata la WWDC 2014 si sa o poata utiliza incepand cu iOS 8 beta 1. Din pacate visul lor va ramane deocamdata in asteptare, deoarece Apple inca nu a reusit sa finalizeze sistemul nici macar pentru o prezentare in fata celor invitati sa participe la WWDC 2014, deci o vom vedea abia in toamna.

  Separat de posibilitatea de a utiliza doua aplicatii in acelasi ecran al iDevice-urilor, noul sistem va permite inclusiv partajarea de informatii intre acele aplicatii folosind simple drag & drop-uri, deci vorbim despre o functionalitate extrem de interesanta.