iOS 8 beta 1 – cum il instalez pe iPhone, iPad sau iPod Touch?

  Lansarea iOS 8 beta 1 este programata pentru ziua de luni noapte, Apple lansand prima versiune beta a iOS 8 pentru dezvoltatorii de aplicatii pentru platforma iOS. In cusul noptii de luni spre marti iOS 8 beta 1 va fi disponibil pentru download prin portalul dedicat dezvoltatorilor Apple, aceasta fiind initial SINGURA locatie in care toate build-urile iOS 8 vor fi disponibile pentru download, ele urmand a isi face mai apoi apritia in diverse alte locatii.

  iOS 8 beta 1 NU va fi disponibil pentru instalare prin OTA Update sau prin iTunes, deci nu va ganditi ca il veti putea instala pentru ca nu va fi afisat in niciun dintre aceste doua medii. iOS 8 beta 1 va fi lansat oficial doar pentru dezvoltatorii de aplicatii pentru platforma iOS, insa avand in vedere modul in care a organizat totul in anii trecuti, exista posibilitatea ca orice utilizator sa il poata instala in propriile terminale.

  Daca va place sa va jucati si eventual sunteti dispusi sa acceptati riscul ca terminalul vostru sa necesite un nou restore in cazul in care nu il puteti activa in iOS 8 beta 1, atunci procedura de instalare este simpla. Tot ce trebuie sa faceti este sa descarcati un ipsw potrivit pentru terminalul vostru, sa aveti cea mai recenta versiune a iTunes, cel mai probabil una beta lansata luni, sa introduceti terminalul in DFU Mode si sa faceti restore tinand apasata tasta shift a tastaturii si apasand butonul Update al iTunes in Windows sau urmand o procedura similara, dar apsand tasta option Option + Update pe Mac.

  Dupa terminarea instalarii ar trebui sa puteti activa terminalul fara probleme, insa daca el ramane blocat in meniul de activare, atunci va trebui sa va inregistrati UDID-ul terminalului in contul unui dezvoltator de aplicatii pentru platforma iOS. Din pacate iOS 8 beta 1 are sanse mici sa fie compatibil cu iPhone 4 sau iPad 2, asa ca daca avetia ceste dispozitive ar fi bine sa verificati compatibilitatea.