Apple urca pe locul 5 in topul celor mai valoroase companii din SUA

  In cursul acestei zile cunoscuta publicatie Fortune a publicat popularul sau top Fortune 500 care prezinta cele mai valoroase companii din SUA in functie de veniturile anuale. In baza cresterii veniturilor inregistrate in cursul anului 2013, compania Apple a urcat anul acesta pe pozitia a cincea in Fortune 500 cu incasari de 170 de miliarde de dolari in ultimele 12 luni de zile.

 Apple’s net sales keep climbing, as the tech giant continues to sell more iPhones and digital content. But the company faces pressure in the smartphone business, as Android phones grow increasingly dominant. Meanwhile, Apple reported an annual drop in net income in fiscal year 2013, a first in more than a decade. Activist investor Carl Icahn last year disclosed a stake in Apple and subsequently pushed for the company to spend billions on share buybacks.

  Pentru ca vorbim numai despre companiile din SUA, pe prima pozitie se plaseaza in continuare cei de la Wal-Mart cu incasari de peste 476 miliarde de dolari, ei fiind urmati de catre Exxon Mobil cu 407 miliarde, Chevron cu 220 miliarde si Berkshire Hathaway cu 182 miliarde. Dupa cum puteti vedea deja, Apple se afla in compania unor giganti americani, iar diferenta dintre primele doua pozitii si cea de-a treia este imensa, ea demonstrand cat de puternice sunt companiile Wal-Mart si Exxon Mobil.

  Daca va intrebati unde se regasesc Google si Microsoft in acest top, ei bine prima companie ocupa pozitia 46 si cea de-a doua pozitia 31.