iOS 8 HealthKit este prezentata intr-un prim clip Video

[youtube=https://www.youtube.com/watch?v=K5VU1GcXqik&w=580&h=370]

  HealthKit este denumirea aleasa de catre Apple in iOS 8 pentru aplicatia prezentata pana de curand sub denumirea Healthbook, ea permitandu-ne sa ne monitorizam starea de sanatate direct din iDevice-uri. Aplicatia HealthKit vine si cu un HealthKit SDK care va permite dezvoltatorilor de aplicatii pentru iOS 8 sa partajeze informatiile din propriile titluri cu noua aplicatie in ideea de a ne ajuta sa avem un hub de informatii despre noi.

  Orice aplicatii de fitness sau de sanatate vor putea transfera informatii in noua aplicatie HealthKit, ea putand interactiona inclusiv cu aplicatiile dedicate ale centrelor de sanatate. In acest mod putem prelua prin HealthKit informatii despre: presiunea arteriala, nivelul de glucoza sau de oxigen din sange, diagnostice pentru analize, informatii despre nutritie sau tratamente medicale, informatii despre orele de somn si multe, multe altele.

 Apple isi doreste ca aplicatia sa fie un centru informational medical dedicat persoanei noastre, HealthKit fiind organizata cu un design similar Passbook, insa cu mult mai multa functionalitate. Aplicatia are un Dashboard principal in care puteti vedea toate informatiile introduse de catre voi pentru diversele zone de interes, fiecare fiind partajate in functie de importanta lor sau interesul acordat de catre noi.

 HealthKit a fost gandita pentru a functiona cu un viitor iWatch al celor de la Apple si cu siguranta vom vedea acest smartwatch lansat de catre compania americana, insa el va veni cel mai probabil in toamna impreuna cu iPhone 6. Cu mai multe detalii despre HealthKit voi reveni pe parcursul acestei zile.