iOS 8 aduce noi functii pentru restrictionarea accesului aplicatiilor la informatii despre locatii si nu numai

  Incepand cu iOS 8 compania Apple aduce o serie de modificari importante pentru aplicatiile care preia informatii despre locatii si nu numai. In meniul de setari pentru accesul oferit la locatia noastra, Apple ne ofera acum posibilitatea de a oferi aplicatiilor permisiunea de a accesa locatia noastra chiar si cand functioneaza in background, sau de a restrictiona accesul complet.

  Apple a gandit pentru dezvoltatorii sai noi tipuri de permisiuni pentru aplicatiile care au nevoie de informatii despre locatii, aplicatiile cerand permisiunile in mod diferit. Acum aplicatiile ne vor intreba daca dorim sa oferim informatii despre locatii tot timpul, sau doar in momentele in care aplicatiile sunt utilizate de catre noi, in momentul inchiderii lor in background informatiile despre locatii nefiind furnizate.

  In meniul Settings>Privacy>Location Services avem posibilitatea de a alege aceste optiuni pentru aplicatii in baza setarilor lor, insa sistemul nu este perfect. In loc sa avem posibilitatea de a alege daca o aplicatie poate primi informatii despre locatie oricand, doar cand este utilizata in ecranul principal sau niciodata, Apple ofera doar jumatati de masura pentru fiecare aplicatie.

  Pe masura ce iOS 8 va evolua vom vedea probabil schimbari pentru acest sistem, insa totul ramane la atitudinea companiei americane.

1 COMENTARIU