Viitoarele Mac-uri vor se vor putea incarca wireless

  Desi anul trecut multi producatori de terminale mobile s-au grabit sa implementeze sisteme de incarcare inductiva in terminale mobile, cei de la Intel duc totul un pas mai departe si promit optiuni de incarcare inductiva pentru laptop-uri. Noul sistem al celor de la Intel nu este bazat pe incarcare prin inductie, ci pe rezonanta magnetica, fiind capabil sa efectueze incarcarea la distanta mai mare si avand disponibila o functionalitate extinsa.

  Mai exact, noua tehnologie Intel poate incarca laptop-uri chiar si daca intre dispozitivul de incarcare si laptop exista un obiect de lemn cu grosime de pana la 7 cm, incarcarea inductiva nefiind posibila in aceste conditii. Mai mult decat atat, noul sistem Intel poate incarca simultan mai multe dispozitive, deci nu vorbim despre un produs facut special doar pentru un anumit terminal, ci pentru mai multe.

  Separat de sistemul de incarcare, Intel a demonstrat si un sistem care permite itnerconectarea wireless intre monitoare si alte dispozitive externe, tehnologia WiGig cu viteze de pana la 7 Gbps fiind utilizata. Toate aceste noutati vor fi vor fi disponibile in platforma Skylake care va fi lansata in cursul anului 2016, deci pana atunci Apple ar putea implementa sistemul, impreuna cu multi alti producatori de PC-uri.