iOS 8 te poate pozitiona in interiorul cladirilor

  Una dintre noile functii ale iOS 8 pe care compania Apple nu a prezentat-o pe scena WWDC 2014 are legatura cu aplicatia Apple Maps, ea putandu-ne pozitiona acum inclusiv in interiorul cladirilor. Totul are la baza noul co-procesor de miscare M7 implementat in chip-ul A7, el functionand in tandem cu reteaua de telefonie mobila, GPS-ul si retelele WiFi pentru a ne putea localiza cu exactitate in interiorul cladirilor.

iOS 8 makes it possible for an iOS app to determine its precise indoor position in supported venues. Learn best practices on how your app can take advantage of indoor positioning. Discover how indoor positioning and iBeacon complement each other, and understand the best use cases for both technologies. As a venue, find out how you can get involved and signup to enable indoor positioning.

  Apple a implementat in iOS 8 un nou API numit CoreLocation care le permite dezvoltatorilor de aplicatii sa se foloseasca de datele preluate de catre co-procesorul M7 si toti senzorii de miscare pentru a ne localiza cu exactitate in interiorul cladirilor. Pentru ca totul sa functioneze, aplicatiile au nevoie si de planuri ale cladirilor, astfel ca initial putine aplicatii, incluzand aici Apple Maps, vor avea posibilitatea de a folosi aceasta tehnologie.

 Pentru pozitionarea in interiorul cladirilor iOS 8 este capabil sa afiseze inclusiv numarul etajului la care ne aflam, deci vorbim despre o localizare cat se poate de exacta. Toata aceasta tehnologie noua vine, cel mai probabil, multumita achizitionarii companiei WiFiSlam in cursul anului trecut de catre cei de la Apple, ea dezvoltand un sistem de localizare in interiorul cladirilor folosind tehnologii WiFi si nu numai.

 In locatiile in care exista iBeacons instalate lucrurile vor deveni si mai simple multumita tehnologiei disponibile inca din iOS 7, acolo o conexiune Bluetooth fiind utilizata in locul celei WiFi. In momentul de fata trei locatii din SUA au activat sistemul de localizare in interiorul lor, un aeroport de dimensiuni mici fiind inclus, iar Apple lucreaza la extinderea ariei de acoperire in urmatoarele luni, SUA fiind in centrul atentiei.