iOS 8 Metal aduce jocurile de pe console in iOS si o crestere de pana la 10 ori a performantelor (Video)

[youtube=https://www.youtube.com/watch?v=GZaQ–Xti-k&w=580&h=370]

  Metal este o noua tehnologie conceputa de catre compania Apple pentru iOS 8 si dezvoltatorii de jocuri in ideea de a inlocui OpenGL ES-ul utilizat acum pentru rularea lor. Mai exact, compania Apple sustine ca Metal este capabil sa creasca de pana la 10 ori performantele iDevice-urilor in rularea jocurilor, acest lucru permitand dezvoltarea de titluri pentru iOS care au grafica jocurilor pentru console clasice.

  Pentru a demonstra puterea de procesare oferita de catre Metal in iOS 8, compania Apple a prezentat in clipul video de mai sus cateva jocuri pentru console rulate pe tablete iPad, dar si o demonstratie facuta de catre Epic Games. In baza lor veti vedea cat de mult pot evolua jocurile pentru iDevice-urile noastre, puterea de procesare oferita de Metal fara OpenGL ES promitand sa aduca o gama complet noua de jocuri in App Store.

  Avand in vedere ca Apple a oferit celor de la EA Games, Epic Games sau Crytek posibilitatea de a testa aceasta noua tehnologie inainte de WWDC 2014, ne putem astepta ca in toamna impreuna cu iPhone 6 si noul chip A8 sa vedem o serie complet noua de jocuri grozave.