Apple pregateste lansarea unei console pentru jocuri

Apple TV consola jocuri - iDevice.ro

  Implementand in iOS 7 un sistem ce permite dezvoltarea mult mai simpla a controllerelor pentru gaming dedicate iDevice-urilor, compania Apple a pavat drumul spre lansarea unei console, sau mai bine zis spre transformarea unui produs intr-o consola. Vorbesc desigur despre Apple TV-ul celor din Cupertino, o versiune viitoare a sa putand fi extrem de usor tranformata intr-o consola de jocuri.

  In trecut au existat diverse zvonuri care au sustinut aceasta teorie, insa recenta lansare a unei multitudini de controllere pentru iOS 7 nu face altceva decat sa o alimenteze. In cadrul E3 2014 o multitudine de producatori de accesorii pentru jocuri au prezentat gamepad-uri compatibile cu iDevice-urile, ele fiind facute special pentru a putea controla jocurile care au implementat sistemul Apple.

  Aceste accesorii pot fi rapid conectate si la un Apple TV daca va avea sistemul iOS 7 MFi implementat, iar controlarea jocurilor se va dovedi a fi extrem de simpla. Lansand Metal pentru iOS 8, compania Apple va permite dezvoltarea de jocuri pentru iOS care au grafica extrem de apropiata de cea a consolelor, iar de aici se intelege intentia de a permite rularea de jocuri pentru Apple TV. Avand in vedere toate acestea, dar si noul sistem de streaming pentru Apple TV, nu este greu de inteles ca Apple se pregateste sa ofere o noua dimensiune pentru produsele sale.