Prima Pagina Apple Apple le interzice operatorilor de telefonie mobila din Mexic sa utilizeze denumirea...

Apple le interzice operatorilor de telefonie mobila din Mexic sa utilizeze denumirea iPhone in reclame

iphone-mexic

  La inceputul acestui an compania Apple a castigat intr-o instanta mexicana dreptul de a interzice companiei de telefonie mobila iFone din Mexic posibilitatea de a isi promova denumirea in reclame. Ideea din spatele procesului intentat de catre compania Apple este de a evita generarea confuziei in randul consumatorilor care ar putea crede ca operatorul preia denumirea terminalului iPhone in Mexic.

  Operatorul de telefonie mobila a actionat initial Apple in judecata pentru anularea brevetului de marca pentru denumirea iPhone, insa a esuat, asa ca Apple poate folosi denumirea in continuare. Desi Apple a castigat totusi dreptul de a interzice operatorului iFone dreptul de a utiliza denumirea iPhone in reclame, problema este  ca niciun alt operator nu o mai poate utiliza de astazi inainte.

  Mai mult decat atat, unii operatori au fost amendati pentru utilizarea denumirii iPhone in reclame si li s-a ordonat sa retraga de pe piata toate materialele promotionale, ei incalcand dreptul de marca pentru denumirea iFone. Acum compania Apple va trebui sa isi plateasca singura reclamele de promovare ale iPhone in Mexic si probabil va fi nevoita sa plateasca inclusiv amnezile partenerilor sai.

 • seby

  Unde duce obsesia asta a lor de a breveta tot :))))) , au ajuns sa se interzica pana si pe ei :)))))……

 • halex

  nu-i chiar asa :). In Mexic exista din 2003 o companie (call center) care se numeste Ifone. Operatorii nationali din Mexic nu mai au voie sa foloseasca in reclamele lor cuvantul iPhone, nu din cauza ca nu vrea Apple, ci instantele din Mexic, care au dat castig de cauza firmei respective. Apple a incercat sa preia marca, dar au pierdut, inclusiv la apel, in acelasi timp firma Ifone a pierdut procesul prin care dorea sa interzica Apple sa comercializeze iPhone in Mexic sub acest nume.

  http://www.cultofmac.com/282668/mexican-carriers-ordered-stop-using-iphone-name-ads/

 • seby

  Halex apreciez raspunsul tau , este foarte adevarat , dar eu am zis-o mai mult in gluma 🙂