iOS 8 si marea lovitura data jailbreak-ului

iOS 8 notificari interactive - iDevice.ro

  iOS 8 a fost prezentat in cursul zilei de luni de catre compania Apple si majoritatea posesorilor de iDevice-uri au fost uimiti sa afle despre multitudinea de noutati pregatite de catre cei din Cupertino. Dupa cum probabil v-ati dat deja seama, o buna parte dintre aceste noutati au fost preluate din tweak-uri ale Cydia, in timp ce altele au fost imprumutate din diverse aplicatii ale App Store.

  Fie ca vorbim despre sistemul de raspundere la mesaje din orice aplicatie sau de a da un like unui comentariu sau share din orice meniu, functionalitatea era disponibila doar multumita jailbreak-ului in trecut. Acum iOS-ul ne ofera aceasta functionalitate, plus multe, multe altele noi in iOS 8, totul fara a fi nevoiti sa facem jailbreak si sa cumparam vreun tweak separat din Cydia.

  iOS 7 a redus serios interesul pentru solutiile de jailbreak dedicate iDevice-urilor noastre, iar iOS 8 pune noi piedici in ceea ce priveste dezvoltarea viitoare a solutiilor de jailbreak. Pe masura ce interesu vis-a-vis de aceste solutii de jailbreak scade, si tentatia de a le dezvolta mai repede scade, hackerii fiind atrasi de sumele mult mai mari platite pentru vanzarea exploit-urilor pentru iOS.

  Chiar daca in momentul de fata nu mai putin de 4 exploit-uri private pentru iOS 8 ar putea face jailbreak, unul fiind demonstrat chiar astazi, nimeni nu stie ce ne va aduce viitorul. Parerea mea este ca prin iOS 8 Apple face un mare, mare pas inainte in lupta cu jailbreak-ul si efectele le vom vedea in iarna, cand ar putea fi lansata si prima solutie de jailbreak iOS 8.