Microsoft Cortana ar putea fi lansata pentru iOS si Android

  Microsoft Cortana este un asistent personal similar Siri, conceput de catre compania Microsoft pentru Windows Phone-ul sau. Desi sistemul a fost dezvoltat in ideea de a concura cu Siri si Google Now-ul celor de la Google, se pare ca Microsoft ia acum in calcul lansarea unor aplicatii pentru Android si iOS care ar permite accesarea Cortana de pe iDevice-uri si terminale Android, exact precum in Windows Phone.

We want to scale Cortana internationally and across devices. The Android/iOS question is interesting. We’re asking, would Cortana be as effective if she didn’t have access to the details on your phone? We’re still trying to get Cortana adopted on Windows Phone and figure out what it wants to become there. But we’re actively talking about this. 

  Unul dintre managerii diviziei Windows Phone din cadrul Microsoft a anuntat intentia celor de la Microsoft in cursul acestei zile, compania americana dorind sa aduca sistemul Cortana in cat mai multe terminale. Microsoft Cortana functioneaza in baza sistemului Tellme de intelege a cuvintelor rostite de catre utilizatori, iar pana acum s-a dovedit a fi un competitor redutabil pentru Siri si Google Now.

  Nu se stie daca intentiile celor de la Microsoft se vor transforma vreodata in realitate, inas ideea in sine este extrem de interesanta.