Google Fit ataca iOS 8 Health si iWatch

  iOS 8 Health este o aplicatie dezvoltata de catre compania Apple special pentru viitorul sau iWatch, ea urmand a prelua informatii biometrice, despre fitness si multe, multe altele. Aplicatia se doreste a fi un hub de informatii cu privire la persoana noastra si modul nostru de viata, ea urmand a fi principala metoda de interconectare a iWatch-ului cu iDevice-urile noastre incepand din toamna acestui an.

Google Fit will aggregate data through open APIs, instruction sets that allow apps to share information, and will also announce partnerships with wearable device makers at its I/O conference, Forbes understands. One source with knowledge of Google’s plans said Google Fit would allow a wearable device that measures data like steps or heart rate to interface with Google’s cloud-based services, and become part of the Google Fit ecosystem.

  Pentru ca Apple ofera aplicatia Health in iOS 8, cei de la Google s-au gandit ca ar fi timpul sa prezinte propria solutie de acet gen, asa ca luna aceasta urmeaza sa lanseze Google Fit. Noua platforma va functiona intr-un mod similar cu aplicatia Health a celor de la Apple si singura necunoscuta in momentul de fata are legatura cu integrarea sistemului, adica daca el va fi integrat nativ in Android, sau va avea o aplicatie speciala.

  Practic Google Fit este raspunsul Google in fata iOS 8 Health si era normal sa avem parte de asa ceva, mai ales ca majoritatea smartwatch-urilor lansate in ultimii ani sunt compatibile doar cu terminalele Android.