Tim Cook – 3 ani la conducerea Apple!

  Tim Cook, actualul CEO al companiei Apple, a preluat permanent functia de la co-fondatorul Steve Jobs in luna octombrie a anului 2011, insa timp de mai bine de 3 luni de zile a fost ocupat-o intr-o perioada de interimat. Incercand sa ne prezinte modul in care a evoluat Apple in acesti 3 ani de zile, cei de la New York Times au facut un profil al actualului CEO al companiei americane, discutand despre modul sau de a conduce compania si nu numai.

  Conform celor de la New York Times, Tim Cook s-a implicat activ in procesul de dezvoltare al produselor Apple, in cel de crestere a puterii brand-ului, dar si in evolutia design-ului produselor companiei. Separandu-l de Steve Jobs, publicatia sustine ca Tim Cook s-a axat pe lansarea de produse unice, pe achizitionarea de companii cu tehnologii importante si pe sustinerea tehnologiilor care protejeaza mediul, fara  neglija actiunile caritabile.

  Vorbind despre Cook, Jony Ive sustine ca actualul CEO nu a “neglijat” misiunea companiei de a inova, afirmand in acelasi timp ca, in opinia sa, nimic nu s-a schimbat dupa decesul lui steve Jobs. Ive sustine ca oamenii lucreaza cu acelasi entuziasm la noile produse Apple, acest lucru fiind extrem de important pentru viitor. In ceea ce priveste iWatch, Tim Cook nu s-a implicat in procesul de dezvoltare al hardware-ului, insa s-a axat pe functionalitate si pe serviciile conexe ale smartwatch-ului, mai exact pe monitorizarea functiilor vitale.

 Sub conducerea lui Cook, Apple a achizitionat zeci de companii si fostii presedinti ai Burberry sau Yves Saint Laurent, dar nu trebuie uitata nici compania Beats si ai sai co-fondatori. Cook a lucrat indeaproape si cu oamenii din consiliul director care il consiliau pe Steve Jobs, si a reusit sa mentina compania Apple pe un trend ascendent in ciuda atacurilor repetate ale marilor fonduri de investitii pe fondul scaderii cotei de piata a iOS.

  In cei trei ani in fruntea Apple, Tim Cook a reusit sa ajute compania sa evolueze si pentru 2014 pregateste o noua schimbare radicala pentru iPhone cu noul iPhone 6, iWatch urmand a aduce o noua categorie de produse Apple pe piata.