Prima Pagina Noutati UE si Coreea de Sud colaboreaza pentru dezvoltarea de retele 5G

UE si Coreea de Sud colaboreaza pentru dezvoltarea de retele 5G

  Desi unele tari abia implementeaza 4G la scara larga mergand spre viitor cu 4G+, Coreea de Sud si UE discuta deja despre dezvoltarea primelor retele 5G de telefonie mobila. Guvernul din Coreea de Sud a anuntat astazi ca va colabora cu Uniunea Europeana pentru a dezvolta tehnologiile necesare lansarii retelelor 5G, pentru a stabili standardele de functionare si frecventele necesare utilizarii lor.

 Acordul dintre cele doua entitati presupune infiintarea unei organizatii care va desfasura diverse proiecte de cercetare pentru dezvoltarea tehnologiilor legate de retelele 5G si implementarea lor in viitor. Coreea de Sud deja implementeaza retele LTE-A si priveste spre viitor pentru lansarea primei retele 5G din lume in anul 2020, asta daca nu cumva intre timp altcineva le-o va lua inainte.

 Desigur ca producatorii de terminale mobile inca nici nu iau in calcul producerea de dispozitive compatibile cu retele 5G, insa cei de la Samsung au active proiecte de cercetare ce vizeaza aceasta tehnologie. Per total UE si Coreea de Sud vor investi aproximativ 1.57 miliarde de dolari pentru a dezvolta tehnologiile necesare lansarii retelelor 5G, dar ramane de vazut cum va evolua totul.

 • Daniel

  Când or face 7G, ne-o merge si noua 3G cum trebuie…..

 • alexalbu

  :))))

 • Moise

  Mergeti prin tari straine sa vedeti acolo durere la 4G. La noi merge struna comparativ cu tari gen Belgia, Franta sau Irlanda, unde si 3G-ul se chinuie.

 • cipa

  in italia un net pe cablu de 50 mb e undeva la 40 euro / luna . asa ca ori e Romania un experiment , ori suntem tzara Rds-ups

 • Daniel

  Pentru ca in romania ie multi heacheri din aia :)) de aia merge netul bine. Sunt mana in mana cu rds-u’. Doar trb sa își umple si aia bozanarele..