iMac 2014 a fost lansat de catre Apple!

  Saptamana trecuta v-am anuntat ca Apple se pregateste sa lanseze noi modele ale iMac pentru noi, asa ca in urma cu doar cateva minute iMac 2014 a fost lansat oficial in Apple Store Online al companiei Apple. Vorbim despre un nou model al iMac care aduce un pret de pornire cu 200$ mai mic decat cel al precedentului model, insa acest lucru vine pe seama includerii unui procesor dual-core Intel de 1.4 GHz in locul celui quad-core de 2.7 GHz.

 Separat de acesta modificare a configuratiei procesorului, noul model al iMac cu ecran de 21.5 inch are un HDD de 500 GB in locul celui de 1 TB, placa video integrata fiind Intel HD Graphics 5000 in locul celei Intel Iris Pro. Practic vorbim despre o lansarea unui model ceva mai ieftin al iMac, care vine totusi cu o reducere seriasa a performantelor si asta desi pretul a fost redus cu numai 200$.

  In goana lor de a atrage clienti noi, compania Apple incepe sa ofere produse cu performante slabe, in ciuda pretului de vanzare ridicat si acest lucru probabil ii va costa clienti pe termen lung. Compania Apple dezvolta si iMac-uri echipate cu Retina Display, insa probabil va mai dura pana cand ele vor fi disponibile si cu siguranta pretul de vanzare nu va fi chiar atat de atractiv.

12 COMENTARII

  1. Totusi vreau sa cred ca dual coreu ala de 1.4 e mai puternic decat Sandy Bridge de 2.5 din Macbook Pro non-retina …

    A umblat cineva cu ambele generatii de procesoare ?? Ca nu cred ca e 1 Ghz SB = 1 Ghz Hasswell

  2. Are Turbo Boost pana la 2.7 GHz, deci e putin mai bun,asta daca nu ai quad in MacBook Pro, ca atunci lucrurile se schimba. Haswell a adus maxim 10% boost in performante in cele mai bune cazuri pentru ca a fost gandit pentru autonomia bateriei.

  3. Pai, si MBP de 13 de la 2.5 are turbo-boost pana chiar la 3.1 … Deci in cazu’ de fata e mai puternic cel mai ieftin Macbook Pro decat un iMac … Cu asta chiar nu prea … Pot fi de acord … Are dublu de ram … Daaaaa … N-am avut absolut nicio problema legata de ram cu 4 … Browser Photoshop Final Cut deschise … Deci mda …

  4. @Darie, poate tu esti mai norocos… Esti tare si pentru ca ai software super scump de peste 1000 de euro: Photoshop, Final Cut! Bravo!
    Eu am 16 GB pe mac, si sunt ocupati mereu, mai raman cateva zeci de MB liberi.
    Am upgradat memoria de la 4GB la 16GB, in speranta ca nu voi mai sta stramtorat, dar supriza: memoria RAM este in continuare ocupata. De atunci am invatat comanda “sudo purge”. Merge de minune, desi nu vad de ce Mac OS nu o auto executa atunci cand ramane fara RAM disponibil.

  5. Softurile se pot lua si altfel … La folosit pentru filmulete cu colegii o data la 2 luni iti poti imagina cat valoreaza pentru mine si ce metoda am ales; ideea nu era sa ma dau mare – ci pur si simplu sa zic ca nu am avut nicio problema niciodata din cauza ramului; da, se umple, dar nu merge deloc mai greu – daca reinstalezi fara restore from backup tot asa merge ?? Ce mac ??

  6. @Unu, de unde pana unde aveti dorinta asta fara sens de a avea memorie libera ?! Memoria e facuta sa fie folosita, e rapida, etc, un OS destept va umple urgent si 128GB daca are si bine face ! OS-ul stie cand sa aduca si cand sa elibereze memorie si cum sa o foloseasca.

    Un OS prost tine jumate de memorie goala si merge lent de pe hdd, etc, pe cand un OS bun isi aduce multe date in memorie si le foloseste de acolo.
    Asta asa, explicat babaeste.