Prima Pagina Apple iMac 2014 – performante dezamagitoare pentru un iMac nou si ieftin

iMac 2014 – performante dezamagitoare pentru un iMac nou si ieftin

  Daca va asteptati ca iMac 2014 sa fie primul iMac cu Retina Display, ei bine compania Apple s-a hotarat din nou sa dezamageasca lumea, lansand un iMac ieftin cu performante dezamagitoare. In imaginea de mai jos aveti un benchmark facut pentru iMac 2014 la care Apple a adaugat un procesor Intel i5 tactat la 1.4 GHz cu Turbo Boost la 2.5 GHz, performantele sale fiind cu aproximativ 20% mai bune decat ale celui mai ieftin MacBook Air.

  Daca facem totusi o comparatie cu iMac 21.5 inch 2013 care are un procesor quad-core tactat la 2.7 GHz, ei bine diferenta este majora, performantele celui din urma fiind cu aproximativ 80% mai bune in testele multi-core. In testele single-core performantele sunt similare, insa utilizarea unui procesor quad-core in modelul cu doar 200$ mai scump reprezinta o diferenta majora in ceea ce priveste performantele.

 Nimeni nu intelege de ce compania Apple a ales sa utilizeze in iMac un procesor demn de un MacBook Air, insa diferenta de 200$ intre modelele listate in Apple Store Online merita platita pentru performante net superioare.

  • halex

    Pare-se ca Tim Cook regandeste radical pozitia Apple si incep sa se adreseze si altor categorii. Sunt convins ca vor fi multi care se vor uita la cei 200 de dolari, in special institutii unde nu e nevoie de super performanta, drept pentru care cred ca va inregistra vanzari bune pe un segment pe care nu-l acopereau.

  • Sorin

    @halex: pt asta iti poti lua un mac mini cu un monitor. si chiar asa fac acele companii de care vorbesti