Iata de ce Apple a renuntat la Yahoo! pentru furnizarea informatiilor despre vreme in iOS 8

  Dupa cum prea bine stiti deja, incepand cu iOS 8 compania Apple a renuntat sa mai ofere informatii despre vreme preluate de la Yahoo!, alegand Weather Channel ca si furnizor pentru ele. Daca va intrebari de ce anume a ales compania Apple un alt furnizor pentru noua versiune a sistemului de operare, ei bine totul are la baza un acord incheiat de catre un fost membru al consiliului director al Yahoo!.

To convince Apple to make the shift and cut Yahoo out of the middle, the Weather Channel added a lot more technology and information to the offering that it does not provide to Yahoo. That includes more weather specificity related to the location of a user, a nine-day forecast (up from five), a weather-conditions summary and more.

  Actual CEO al Weather Channel, acesta a inceput procesul de dezvoltare al unui sistem nou de afisare a informatiilor despre vreme si a negociat cu Apple implementarea sa in iOS 8. Yahoo! a folosit intotdeauna informatii de la Weather Channel pentru serviciul sau de informatii despre vreme, asa ca renuntarea la sistemul sau este cat se poate de logica.

Yahoo had been renting ocean-front property for years and did not realize the lease was up, and the Weather Channel slipped right in and took it. It’s a high-profile loss.

  Mai exact, Weather Channel ofera companiei Apple, in plus fata de Yahoo!, informatii mai exacte despre vreme in functie de locatia noastra, prognoza meteo pentru mai multe zile si detalii suplimentare privind un sumar al conditiilor meteo. Acestea sunt doar o parte dintre informatiile publice despre care stim ca le ofera Weather Channel, insa in spate exista o multitudine de alte imbunatatiri.

  Schimbarea aceasta era “programata” de ani de zile,a vand in vedere ca Yahoo! nu avea propriul serviciu care sa ofere informatii despre vreme pentru utilizatori, asa ca inlocuirea sa nu ar trebui sa uimeasca pe cineva.