iOS 7.1.2 – Apple stabileste data lansarii, iata ce noutati va aduce

  Lansarea iOS 8 a fortat compania Apple sa puna in asteptare lansarea iOS 7.1.2, o versiune a iOS care a fost gandita sa rezolve probleme importante si sa acopere uneie gauri de securitate. Desi asteptati de multa vreme iOS 7.1.2, iata ca Apple se pregateste in sfarsit sa lanseze noua versiune a sistemului de operare, operatorii de telefonie mobila parteneri ai companiei primind deja noul build pentru testare.

  Conform informatiilor recente, Apple le-a cerut operatorilor de telefonie mobila sa isi dea acordul pentru lansarea iOS 7.1.2 pana pe data de 27 iunie, lansarea oficiala putand avea loc saptamana urmatoare, sau chiar mai devreme, in functie de feedback. iOS 7.1.2 va rezolva probleme privind criptarea atasamentelor email-urilor, dar si o problema importanta care afecteaza utilizatorii iMessage, deci nu vorbim despre un update chiar atat de minor.

  Mai mult decat atat, iOS 7.1.2 rezolva o vulnerabilitate care permite exploatarea unui iDevice din LockScreen, dar aduce in acelasi timp imbunatatiri pentru sistemul de interconectare a iDevice-urilor ci iBeacon-uri. Acestea fiind spuse, putem astepta lansarea iOS 7.1.2 incepand cu data de 30 iunie, insa poate chiar si mai devreme, daca operatorii de telefonie mobila isi vor da acordul.