Intel discuta cu Apple despre furnizarea uneia dintre importantele componente ale iPhone

  Daca primul model al iPhone avea chip-uri baseband produse de catre Infineon, care a fost achizitionata de catre compania Intel, incepand cu anul 2010 cei de la Apple au ales Qualcomm drept furnizorul acestei componente. 4 ani mai tarziu, Intel incearca sa reintre in gratiile celor de la Apple, managerii celor doua companii purtand discutii pentru implementarea chip-urilor Infineon in viitoarele modele ale iPhone.

  Discutiile dintre cele doua companii se afla intr-un stadiu avansat, insa nimeni nu este chiar atat de increzator ca Apple ar fi dispusa sa renunte la Qualcomm atat de repede in favoarea celor de la Intel. Desi compania Infineon a facut progrese in dezvoltarea de chip-uri baseband LTE, unii speculeaza ca discutiile purtate cu Apple ar avea la baza doar o tentativa de a convinge Qualcomm sa reduca preturile propriilor produse.

  Daca totul se va finaliza cu o schimbare importanta pentru Apple ramane de vazut, insa nu prea exista motive ca Apple sa renunte acum la parteneriatul cu Qualcomm.