Cat de sigur este Pangu iOS 7.1.1 jailbreak ?

  Pangu iOS 7.1.1 jailbreak a fost lansat la inceputul acestei saptamani pentru iPhone, iPad si iPod Touch-urile care ruleaza iOS 7.1 sau iOS 7.1.1, iOS 7.1.2 urmand a fi deasemenea compatibil. Avand in vedere ca Pangu jailbreak iOS 7.1.1 a fost lansat de catre o echipa de hackeri din China si contine un pachet numit PPsync care permite instalarea de aplicatii piratate dintr-un magazin numit 25pp, multi au considerat solutia ca nefiind chiar atat de sigura.

  Numerosi hackeri recunoscuti ca fiind de incredere, printre care si MuscleNerd, au afirmat ca Pangu jailbreak este o solutie de jailbreak sigura si ca poate fi utilizata, multi utilizatori urmandu-le sfatul. Metoda de jailbreak Pangu pare a presupun un oarecare risc numai daca alegeti sa instalati PPSync si magazinul de aplicatii piratate 25pp, care instaleaza si un profil VPN in terminalele voastre, acest lucu generand probleme de functionare ale terminalelor.

  Fara acest PPSync, solutia pare sa nu colecteze date din terminale si nu pare sa genereze alte probleme, separate de cele aparute in mod normal in cazul unei solutii de jailbreak. Practic deocamdata nu s-a descoperit faptul ca echipa de hackeri din China ar colecta date de la noi, desi ei au furat exploit-urile utilizate pentru Pangu, insa probabil timpul ne va spune daca ne asumam riscuri inutile sau nu.

  Raspunzand in avans intrebarii din comentarii, va spun ca eu nu am folosit Pangu si nici nu intentionez sa o utilizez pentru ca : 1. folosesc iOS 8 pe iPhone 5S si nu am vreo intentie de a face downgrade; 2. nu am incredere in chinezi indiferent ce s-ar spune. Inainte sa inchei, va recomand sa aveti grija de unde descarcati Pangu, deoarece pe internet exista o multitudine de programe piratate cu virusi si malware.