App Store a implinit 6 ani

[youtube=https://www.youtube.com/watch?v=szrsfeyLzyg&w=580&h=370]

  In cursul zilei de ieri App Store-ul companiei Apple a implinit 6 ani de la lansarea oficiala, ea venind la un an de zile dupa ce primul model al iPhone a aparut pe piata. Steve Jobs nu s-a lasat usor convins sa lanseze un magazin de aplicatii pentru platforma iOS, insa aceasta a fost una dintre cele mai bune decizii luate de catre echipa de conducere a companiei, el fiind punctul cheie al succesului iPhone-urilor.

  De-a lungul anilor App Store-ul a evoluat din toate punctele de vedere, atat si aplicatiile sale, in momentul de fata peste 1 milion de titluri fiind disponibile pentru downloadin lumea intreaga. De-a lungul celor 6 ani de zile App Store-ul a inregistrat zeci de miliarde de descarcari pentru aplicatiile listate si peste 10 miliarde de dolari pentru Apple si dezvoltatorii sai, fiind cel mai profitabil magazin de aplicatii de pe glob.

  App Store-ul a fost si va ramane unul dintre cele mai importante atuuri ale iOS-ului, iar in urmatorii 6 ani el va evolua cel putin la fel de mult.