Prima Pagina Apple Tabletele iPad pot cauza iritatii severe la copii

Tabletele iPad pot cauza iritatii severe la copii

  Fie ca va vine sa credeti sau nu, tableta celor de la iPad este in mijlocul unui nou posibil scandal, de aceasta data materialele ce compun carcasa sa generand batai de cap pentru compania Apple. Conform doctorilor unui spital din Chicago, un baietel in varsta de 11 ani ar fi suferit de pe urma unei iritatii cauzate de nichelul prezent intr-o tableta iPad de generatia 1 lansata de catre Apple in anul 2010.

But it was an Apple iPad that caused an itchy body rash in an 11-year-old boy recently treated at a San Diego hospital, according to a report in Monday’s Pediatrics. The boy had a common skin condition that causes scaly patches, but he developed a different rash all over his body that didn’t respond to usual treatment. Skin testing showed he had a nickel allergy, and doctors traced it to an iPad his family had bought in 2010.

  Testand carcasa tabletei, doctorii au descoperit ca ea contine nichel, iar in baza utilizarii sale zilnice, baietelul de doar 11 ani ar fi fost iritat. Dupa un tratament si o protejare a tabletei cu o carcasa, iritatiile au incetat sa mai apara si inainte sa atacati Apple, trebuie sa stiti ca o gama extrem de larga de tablete, smartphone-uri sau laptop-uri contin acelasi material, asa ca toate pot genera acelasi tip de probleme pentru copiii vulnerabili.

  In SUA problema este destul de mare, deoarece alergiile generate de contactul cu nichelul sunt in crestere in randul copiiilor de varste foarte mici, majoritatea folosi terminale mobile.

 • Atomic

  Pai care e gama extrem de larga de telefoane si tablete care au carcasa metalica?
  Raspuns : iPad, iPhone si HTC One. Mi-a scapat ceva?

 • Aurelian

  Copiii mai intai sa invete sa faca caca si pipi la wc si apoi sa se joace cu iPad-ul.

 • Valeriu

  Corect Aurelian!

 • Claudiu Daniel

  De 11 luni?!!!! +2 apropo si sa se stearga la nas…ce parinti aiurea !!!

 • Iulia

  Daca esti alergic la nichel faci iritatii indiferent daca ai 11 ani sau 111. Ca-i ipad sau whatever

 • Atomic

  Comentariile de gen “copiii sa invete sa … si apoi sa se joace cu iPad” sunt incorecte si indecente din doua motive :
  1. Incorect : orice articol de divertisment interzis copiilor sub trei ani are marcaj special de avertizare. Daca nu este marcat atunci poate fi utilizat de catre acestia.
  2. Imoral : prin similitudine o astfel de gandire poate sa ma duca cu gandul la expresia : “copiii sa invete sa-si ia bac-ul si apoi sa comenteze”. E clar ca asa ceva este discriminatoriu si nu poate fi acceptat.

 • Claudiu Daniel

  De cat o fi 11 ani 12 tot masa si tasu e de vina !! In plus apare si poza unui prunc in adticol ! Si eu sunt alergic la penicilina si unii derivati si mama cand eram mic am fost testat la medic si punct ! Esti alergic la polen la praf etc te testeaza medicul si pa ! Sunt multe obiecte de nichel in jurul nostru acum ce facem ne siharstrim ?! :))

 • Dan

  Daca stau cu tableta in gura, care-i vina celor de la Apple??
  De ce nu baga in gura cheile de la masina si apoi sa dea vina pe BMW k i-si strica copii dintii in ele… Hai serios acuma…asta e praf in ochi…

 • Victor Preda

  @Dan , un 7,62 in frunte ti-ar trebui ,
  Tu esti terminat rau !! ,, acel copil nu a bagat tableta in gura , acel copil a folosit tableta ( reclamele Apple sunt pline de copii ce folosesc aceste produse ) . Apple vinde aceste produse scolilor ,liceelor si gradinitelor ,,
  Ce treaba au chieile BMW-ului desteptule , copii vor joaca iar tableta pentru asta a fost facuta ,,
  Vorbim de perioada de expunere ,, Daaa !! ,,, nu ies bube pe tine @Claudiu Daniel ca te-ai atins de nichel ,, ai dreptate ,, masa si tasu ” sunt vinovati ca au cumparat produse Premuim Apple ,,

 • Dan

  @Victor Preda… Trebuia sa te numesti Marin Preda…esti bun la comentarii:))

  Si sa ai putina grija, ca jignesti oamenii pe forumuri…asta tot “parintii” trebuiau sa te invete!!

 • Victor Preda

  Multumesc @Da ,,
  Nu uita ? . Copii sunt inocenti , ei vor joaca iar multi sunt indragostiti de aceste produse Apple ,,
  Eu ma uit la baiatul meu ,, adoarme cu tableta in brate iar dimineata o cauta pe sub el ,,

 • Claudiu Daniel

  Ai grija ca daca il lasi prea mult cu ea in brate si va vrea numai asta o sa fie bai mai tarziu ! Sper sa nu fie cazul tau dar toti copiii prietenilot mei au probleme cu ei ca nu stiu altceva si nu se joaca normal ca toti ceilalti ci doar pe tablete si PSP ! Asa descopera si lucruri nepermise minorilor !! Iar copiii sunt inca in crestere si sunt vulnerabili la multe … microunde , wi fi etc …un adult nu se irita de la nichel dar un copil…