Tabletele iPad pot cauza iritatii severe la copii

  Fie ca va vine sa credeti sau nu, tableta celor de la iPad este in mijlocul unui nou posibil scandal, de aceasta data materialele ce compun carcasa sa generand batai de cap pentru compania Apple. Conform doctorilor unui spital din Chicago, un baietel in varsta de 11 ani ar fi suferit de pe urma unei iritatii cauzate de nichelul prezent intr-o tableta iPad de generatia 1 lansata de catre Apple in anul 2010.

But it was an Apple iPad that caused an itchy body rash in an 11-year-old boy recently treated at a San Diego hospital, according to a report in Monday’s Pediatrics. The boy had a common skin condition that causes scaly patches, but he developed a different rash all over his body that didn’t respond to usual treatment. Skin testing showed he had a nickel allergy, and doctors traced it to an iPad his family had bought in 2010.

  Testand carcasa tabletei, doctorii au descoperit ca ea contine nichel, iar in baza utilizarii sale zilnice, baietelul de doar 11 ani ar fi fost iritat. Dupa un tratament si o protejare a tabletei cu o carcasa, iritatiile au incetat sa mai apara si inainte sa atacati Apple, trebuie sa stiti ca o gama extrem de larga de tablete, smartphone-uri sau laptop-uri contin acelasi material, asa ca toate pot genera acelasi tip de probleme pentru copiii vulnerabili.

  In SUA problema este destul de mare, deoarece alergiile generate de contactul cu nichelul sunt in crestere in randul copiiilor de varste foarte mici, majoritatea folosi terminale mobile.