Digi Mobil Roaming National ofera acces la internet in roaming in reteaua Vodafone, interzice utilizarea telefoanelor 2G

  Digi Mobil Roaming National este rezultatul unui parteneriat incheiat intre RCS&RDS si Vodafone Romania, el permitand clientilor Digi Mobil sa acceseze reteaua Vodafone pentru a vorbi la telefon cu acoperire in 90% din suprafata tarii. Mentinandu-si promisiunea facuta la inceputul parteneriatului, cei de la RCS&RDS au permis temporar utilizarea internetului in reteaua Vodafone prin Digi Mobil Roaming National, iar in imaginea de mai sus vedeti cat de bine functioneaza reteaua.

  Practic veti beneficia de o viteza de internet echivalenta cu cea pe care v-ar fi oferit-o Digi Mobil daca ati fi avut acoperire a celor de la RCS&RDS in propria locatie. Deocamdata se pare ca Vodafone si RCS&RDS testeaza reteaua pentru a vedea cum s descurca ea cu traficul suplimentar ce urmeaza sa fie facut de catre utilizatori, asa ca s-ar putea sa aveti parte de o conexiune de internet intermitenta in Digi Mobil Roaming National.

Stimate Client, avand in vedere ca reteaua Digi mobila este o retea exclusiv 3G, in cateva zile serviciul Digi Mobil va fi disponibil doar folosind un telefon 3G. Utilizarea serviciului cu un telefon tip 2G/GSM numai in roaming national nu este permisa, nefiind compatibila cu rețeaua 3G RCS&RDS. Echipa Digi.

  In alta ordine de idei, cei de la RCS&RDS au trimis mesajul de mai sus prin SMS posesorilor de terminale 2G anuntandu-i ca nu vor mai putea accesa reteaua Digi Mobil de pe propriile terminale. RCS&RDS sustine ca are o retea exclusiv 3G si este necesara utilizarea unui telefon compatibil cu acest standard, in caz contrar accesul va fi imposibil.

  Acestea fiind spuse, ati incercat internetul in Digi Mobil Roaming National ?

20 COMENTARII

  1. Mie nu-mi merge speed test-ul. De azi dimineata da mesajul “test failed to initialize”. In rest internet merge bine, mi se pare ca, chiar mai bine decat digi

  2. Inca merge bine , dar dupa ce vor fi mai multi utilizatori nu veti mai prinde deloc conexiune . Vodafone aloca un numar limitat de conexiuni/celula la Rds … asa ca bucurati-va cat mai puteti .. Bafta !

  3. Mare grija. Dupa ce am facut de 2 ori speedtest, obtinand cam 14 mbps download am primit urmatorul mesaj: Stimate client, ati utilizat pana astazi 100% din traficul de date mobile pe care il puteti efectua in roaming national luna aceasta. Efectuarea de trafic de date mobile in roaming national va fi posibila doar incepand cu data de 01 a lunii calendaristice urmatoare. Traficul de date mobile in reteaua proprie Digi Mobil poate fi efectuat in continuare, conform tipului de abonament contractat. Va multumim! Echipa Digi

  4. Stie cineva care e limitarea de trafic in digimobilR? Nu e chiar asa nelimitat cum arata in reclamele alea idioate. Daca iesi din oras iti iei adio de la semnal in digimobil si in roaming national nu te mai lasa sa faci trafic. Sa nu mai zic ca trec 30 de minute pana trece inapoi in digimobil dupa ce revii in zona cu semnal digi. Aiurea

  5. eu va contrazic, am un iphone 5 si un sim de la digimobil
    si am dezactivat 3g si toate cele, date , etc si am semnal mai bun la telefon

  6. este corect…. doar 100 de mbs pe lună….deci nu e chiar așa roz, cum zic ei
    aștept luna septembrie să-mi ofere cei 5 GB promiși la o viteză decentă, am testat cei 100 de mega merge “ceas” sper ca cei de la Rcs-Rds să ofere servicii de calitate ! ! !

  7. Pana acum n-am apucat sa folosesc netul in roaming, dar cei 100Mb imi sunt suficienti pentru timpul care nu-l petrec in reteaua lor, de indata ce la orange platesc 3 euro pt doar 250MB.
    Sunt totusi curios. Exista cineva care are cost suplimentar? Si din ce s-a facut, exceptand sms-urile nationale?