Apple se pregateste de un nou trimestru fiscal cu vanzari slabe pentru iPad

  Pe data de 22 iulie compania Apple va prezenta rezultatele financiare pentru Q3 2014, iar atunci vom afla cati bani a incasat ea in ultimele trei luni de zile si cate produse a vandut. Ca de obicei, inaintea unei asemenea conferinte audio tinute de catre Apple, analistii americani au incercat sa sestimeze cate tablete iPad a vandut compania americana, majoritatea fiind de parere ca, cifra va fi similara cu cea inregistrata anul trecut.

  Dupa cum puteti vedea in imaginea de mai sus, analistii profesionisti considera, in medie, ca Apple a vandut 14.2 milioane de tablete iPad, cu 400.000 de unitati mai putin decat in Q3 2013, analistii independenti fiind ceva mai optimisti, cu estimare medie de 14.7 milioane de unitati vandute. Per total estimarea medie a tuturor analistilor este de 14.43 milioane de tablete vandute, cu 170.000 de unitati mai putin decat anul trecut, iar vestile nu sunt bune pentru Apple.

  Vanzarile de tablete iPad nu mai inregistreaza cresterile anilor trecuti si recentul parteneriat incheiat cu IBM pare o miscare a celor de la Apple de a vinde mai mult in segmente de piata in care avea o prezenta foarte slaba.

4 COMENTARII

  1. Mi se pare normal sa aiba vanzari slabe cand Apple e asa zgarcita inclusiv cu angajatii ei. Am fost saptamana trecuta intr-un Apple Store sa imi dau iPad 2-ul si inca o diferenta pentru a-mi achizitiona un iPad Air. Am ramas foarte surprins cand am vazut ca angajatii Apple foloseau tablete iPad 2 cu ecrane crapate si MacBook-uri lipite cu scoci. Ar trebui sa isi promoveze ultimile produse, nu pe cele care au si iesit din procesul de fabricare. Iar in legatura cu achizitia unui nou iPad, am decis sa mai aman din cauza ca Apple imi oferea 140€ pe un iPad 2 WIFI 16GB, absolut impecabil, ca nou. Mi s-a parut o jignire.

  2. La aceeasi suma ma gandeam si eu: 180-200€. Iar pe un iPhone 4s alb 32GB, in perfecta stare, ca nou, care nu se mai conecta la WIFI, imi ofereau 149€. Mi-au spus ca nu se poate schimba antena WIFI, ca trebuie schimbata toata placa de baza, adica alt telefon si urma sa le las telefonul meu si 199€ si ei sa imi dea alt 4s cu aceleasi specificatii. Si am fost sa ma interesez la cateva service-uri si mi-au spus ca se poate schimba doar antena WIFI iar pretul este de 30-40€. Deci sunt destul de nesimtiti. Si ca sa nu mai zic cat sunt si rasisti: nu dau produse in rate romanilor.