Prima Pagina Apple Apple se pregateste de un nou trimestru fiscal cu vanzari slabe pentru...

Apple se pregateste de un nou trimestru fiscal cu vanzari slabe pentru iPad

4

  Pe data de 22 iulie compania Apple va prezenta rezultatele financiare pentru Q3 2014, iar atunci vom afla cati bani a incasat ea in ultimele trei luni de zile si cate produse a vandut. Ca de obicei, inaintea unei asemenea conferinte audio tinute de catre Apple, analistii americani au incercat sa sestimeze cate tablete iPad a vandut compania americana, majoritatea fiind de parere ca, cifra va fi similara cu cea inregistrata anul trecut.

  Dupa cum puteti vedea in imaginea de mai sus, analistii profesionisti considera, in medie, ca Apple a vandut 14.2 milioane de tablete iPad, cu 400.000 de unitati mai putin decat in Q3 2013, analistii independenti fiind ceva mai optimisti, cu estimare medie de 14.7 milioane de unitati vandute. Per total estimarea medie a tuturor analistilor este de 14.43 milioane de tablete vandute, cu 170.000 de unitati mai putin decat anul trecut, iar vestile nu sunt bune pentru Apple.

  Vanzarile de tablete iPad nu mai inregistreaza cresterile anilor trecuti si recentul parteneriat incheiat cu IBM pare o miscare a celor de la Apple de a vinde mai mult in segmente de piata in care avea o prezenta foarte slaba.